Hora i mitja abans de començar el Clàssic, el Barça lliurava l'alineació que presentaria sobre la gespa del Santiago Bernabéu. Més d'un se sorprenia dels onze homes escollits per  Xavi Hernández. Sobretot perquè Ronald Araujo era qui ocuparia el lateral dret per frenar Vinícius Júnior, mentre que qui acompanyava Gerard Piqué a l'eix de la defensa seria Eric Garcia.

En dubte per les seves últimes actuacions, el central de Martorell ha quallat un partit de 10, que sense oblidar les seves labors defensives, ha estat clau en la sortida de pilota. A més a més, ha estat el gran beneficiat de la superioritat numèrica i anímica que significava no rebre la pressió d'un davanter centre com Karim Benzema. El cas és que, quan no hi ha la presència d'un davanter centre, els centrals se senten lliures de deixar-se caure als carrils laterals pels que han intentat prodigar-se sense èxit Rodrygo Goes i Vinícius Júnior. 

karim benzema perdon real madrid efe

Karim Benzema, lamentant una ocasió fallida / EFE

Karim Benzema, l'absència més sensible que el Madrid podia tenir

I és que l'absència del francès no només ha significat que a Carlo Ancelotti li mancava el seu argument futbolístic principal sobre la gespa, sinó que el mateix Vinícus no trobava cap soci a l'atac amb el qual intimidar la inamovible muralla blaugrana. El Barça ha estat intractable, mentre que el Reial Madrid només ha estat capaç d'estirar-se després d'alguna corredissa aïllada de Vinícius a la primera part, i dels rampells d'orgull de David Alaba per la banda esquerraal tram final de partit.

De fet, es podria dir que quan Ancelotti ha situat l'austríac com a lateral esquerre, ha estat qui més ha intentat apropar-se a la porteria de Marc-André Ter Stegen. El Barça ha tornat a regnar al Bernabéu, però també l'ha emmudit en més d'una ocasió, on entre alguns xiulets locals s'han deixat escoltar càntics culers. El Reial Madrid ha pagat els plats trencats d'un Barça que acumulava 5 Clàssics seguits sense conèixer la victòria. El barcelonisme ha ressorgit a l'estadi del Reial Madrid, on no guanyava des del mes de març de 2019. Tanmateix, aquest missatge de resurrecció també l'ha plasmat Gerard Piqué a Twitter a partir del xiulet final de Juan Martínez Munuera.

Piqué: "We are back"

Piqué sempre té alguna cosa a dir, i un dels canals favorits del futbolista barceloní per manifestar-se és Twitter. Ha estat cosa d'un minut després de la conclusió del partit, que el central ha fet una piulada simple, però plena de significat: "We are back". Piqué és un dels futbolistes més actius a aquesta xarxa social, però parlant de piulades, cal fer referència a una de Thomas Müller. L'alemany s'ha mostrat immisericordiós quan ha jugat contra els blaugrana, però després del Madrid-Barça d'avui, ha volgut congratular l'actuació del Barça: "Felicitats, Barça. Ha estat un plaer veure aquesta increïble actuació aquesta nit. Chapeau".

 

Imatge principal: Gerard Piqué, celebrant un gol al Santiago Bernabéu / EFE