El 4-3-3 que Xavi Hernández recuperarà per al Barça exigeix la presència d'extrems purs amb capacitat de desbordament i qualitat per combinar al primer toc. Per això s'intueix que Dembélé pot ressorgir amb l'entrenador de Terrassa a la banqueta i per això mateix l'entitat blaugrana ha intensificat els contactes per intentar tancar un fitxatge en el qual fa temps que treballa, el de Raheem Sterling.

L'extrem anglès no és titular indiscutible al Manchester City, per la qual cosa ha decidit canviar d'aires. Amb contracte fins al 30 de juny del 2023, l'objectiu del club anglès era traspassar-lo el pròxim estiu, encara que no tanca l'opció de deixar-lo sortir el pròxim mercat d'hivern, sempre que sigui una cessió amb opció de compra obligatòria.

Sterling Inglaterra EFE

Sterling podria retrobar-se ben aviat amb Mateu Lahoz / EFE

Sterling, suplent amb Guardiola

Per a Pep Guardiola, Sterling és una peça important, perquè li multiplica les opcions a l'hora de configurar l'atac del Manchester City i li afegeix qualitat a les rotacions, però en cap cas no és un jugador imprescindible. Aquesta temporada, de fet, l'anglès només ha estat titular en 6 partits oficials.

L'entrenador català, doncs, no descarta deixar sortir al Sterling en aquest mercat d'hivern, sempre que l'oferta sigui la correcta i que el club li aconsegueixi un recanvi de garanties o, si fos possible, un davanter golejador. La relació entre Barça i Manchester City és molt bona, per la qual cosa el club anglès li dona prioritat al club blaugrana. El problema, és clar, és la delicada situació econòmica del Barça, que en aquests moments no pot pagar un gran traspàs, encara que sí a l'estiu, per la qual cosa la fórmula hauria de ser cessió amb opció de compra obligatòria.

Raheem Sterling Pep Guardiola Manchester City Europa Press

Guardiola i Sterling, en un partit del Manchester City / Europa Press

Durs competidors

Encara que no ho sembli pel temps que porta en l'elit, Raheem Sterling només té 26 anys, per la qual cosa el seu fitxatge és desitjable per a molts clubs. L'estiu passat, de fet, la Juventus va estar a prop d'aconseguir la seva incorporació, encara que el club italià no va arribar a cap acord amb el Manchester City. A Anglaterra, a més, s'especula amb l'interès del Liverpool, club de procedència de Sterling, i també del Newcastle, que després de ser adquirit per Mohamed bin Salman està buscant estrelles pel mercat.

El Barça, doncs, tindrà una dura competència, encara que la predisposició del Manchester City per donar-li prioritat i l'interès de Raheem Sterling per provar altres lligues fora de la Premier League li dona avantatge.

 

Imatge principal: Pep Guardiola i Xavi Hernández, en la seva etapa junts en el Barça / FCB