El Barça ja va anunciar que tancarien algun fitxatge en el pròxim mercat. El mes de gener s'obre una nova finestra i els blaugrana estaran molt atents a qualsevol moviment que es produeixi entre clubs i jugadors. La direcció esportiva té unes prioritats, però es vol esperar l'arribada de Xavi Hernández per acabar de decidir-se.

Sterling vol sortir del City

Un dels noms que ja fa temps que va apareixent és el de Raheem Sterling. L'extrem anglès ha passat a tenir un rol més secundari quan fa poc era titular indiscutible i això no ho porta gens bé. És per això que s'està plantejant la seva sortida del Manchester City i Pep Guardiola no veuria amb mals ulls que acabés al Barça.

Sterling Anglaterra Eurocopa EFE

Sterling, amb Anglaterra / EFE

Amb contracte fins al juny de 2023, Sterling està valorat en 90 milions d'euros, segons el portal Transfermarkt i la seva incorporació suposaria un salt de qualitat per a qualsevol equip. El britànic, amb orígens de Jamaica, és diferencial, té olfacte golejador i té una gran visió per repartir assistències.

Aquesta campanya només porta acumulats 679 minuts, una xifra baixa tenint en compte la seva importància a l'equip edicions anteriors. Els seus registres són pobres i és que quan tens poca confiança es veu: només ha marcat un gol i ha repartit dues assistències. Lluny queda la seva versió golejadora i inclús que es va convertir en el pitxitxi durant diverses jornades.

Sterling Champions Manchester City Chelsea EFE

Sterling durant la final de la Champions / EFE

El Barça sempre ha mostrat interès a poder incorporar un jugador de la qualitat de Sterling. Ara mateix seria un reforç vital per ajudar una de les posicions més coixes i on més pateix el culer: en atac. No hi ha gol i les victòries costen més d'aconseguir sense aquell talent que decideix si la pilota entra o no.

Sterling també podria aportar clarividència en les tasques ofensives. En aquest tram de temporada, Memphis ha estat molt sol, Ansu ha reaparegut i ha tingut detalls de qualitat, el Kun Agüero no ha pogut fer molta cosa i Ousmane Dembélé encara no ha debutat. Una situació que necessita un canvi urgent i que l'anglès està disposat a ajudar.

Raheem Sterling Pep Guardiola Manchester City Europa Press

Sterling amb Guardiola / Europa Press

No obstant això, el Barça no és l'únic candidat. Un atacant com és l'anglès té molts interessats i un dels que acaba de sorgir és l'Arsenal, segons la premsa d'Anglaterra. El seu entrenador, Mikel Arteta, coneix Sterling a la perfecció i és que el va dirigir en la seva etapa com a segon de Guardiola al City. Un dels grans trets a favor en aquesta història és que el de Santpedor es nega en rotund que el britànic acabi a un rival directe de la Premier i, per això, es prioritzaria l'operació amb el Barça.

L'altre tema és l'econòmic. Encara amb contracte fins al 2023, la fórmula per portar Sterling seria una cessió. El Barça necessita els diners per pagar altres incorporacions i les bones relacions entre els directius blaugrana i citizens podria provocar que fos senzilla la negociació. Caldrà estar atent i esperar, però Sterling és d'aquells futbolistes que marquen un abans i un després.

 

Imatge principal: Guardiola es queixa / EFE