En el Barça actual, hi ha molt pocs jugadors que tinguin el cartell d'intocables, i són, en la seva gran majoria, futbolistes joves i amb projecció que han de ser part clau del FC Barcelona de la pròxima dècada. I ho són, en gran part, perquè s'ho mereixen i ja exerceixen com a líders del Barça del present.

Els capitans no van estar a l'altura a San Mamés

A Bilbao, per exemple, dels jugadors més destacats van ser els golejadors Ferran Torres i Pedri, a més d'Araujo en defensa, molt per sobre dels jugadors més veterans i que haurien de donar la talla en partits com aquest. Dels capitans, només Piqué va tenir un nivell acceptable, però ni Jordi Alba ni Sergio Busquets no van estar a l'altura del que requeria un duel de l'exigència que demanda l'Athletic Club. I més encara al seu estadi.

sergio busquets fc barcelona europa press

Sergio Busquets, durant un partit d'aquesta temporada / Europa Press

Alba va ser superat constantment per Nico Williams i va acabar regalant un penal per tocar la pilota amb les mans, i Busquets va tornar a demostrar un nivell físic bastant pobre. Ja va ser totalment superat a les semifinals de la Supercopa d'Espanya contra el Madrid, i ahir tampoc no va tenir la seva millor nit.

Xavi Hernández ha de prendre moltes decisions clau en els propers mesos, i algunes d'elles passen per decidir desprendre's d'amics i excompanys com Jordi Alba o el propi Busquets. Queda encara molta temporada per precipitar-se, però sens dubte el nom de Busquets estarà en boca de molts.

El pla perfecte del City per a Busquets

I si, bé el Barça o bé el mateix capità blaugrana decideixen separar els seus camins, el Manchester City ja li ha comunicat que té les portes de l'Etihad Stadium obertes de bat a bat. Guardiola creu que encara té futbol per donar, i vol oferir-li alguns anys més a l'alt nivell en un equip que optarà a absolutament tots els títols, amb el que podria engrandir més el seu, ja per si mateix, més que envejable palmarès.

Pep Guardiola EFE

Pep Guardiola dirigint un partit del Manchester City / EFE

A més, el City Football Group vol jugar la carta de la jubilació daurada. Si fitxés pel City, la seva pròxima destinació podria ser la Gran Poma de la mà del New York City, del mateix grup empresarial que l'equip anglès. Als seus 33 anys, el migcampista de Badía del Vallés ha de començar a pensar a llarg termini i el conjunt citizen està jugant aquesta carta.

L'oferta és temptadora per a ell i per a la seva família, i pensant purament en números, al Barça li podria venir bé per alliberar massa salarial, que continua sent el problema més gran de Joan Laporta a l'hora de tancar fitxatges. Caldrà veure si pesa més la lleialtat o la fredor dels números.