Exhibició de futbol del Manchester City contra el Tottenham per deixar la Premier League sentenciada (1-3). Pep Guardiola es proclamarà campió de la Lliga anglesa aquest mateix diumenge si el Manchester United, segon, perd contra el West Bromwich Albion a Old Trafford.

Bany de futbol

La lesió de Sergio Agüero i la sanció de Fernandinho no han estat un obstacle perquè el City es plantés a Wembley a sotmetre el rival sense pietat. Amb una munió de futbolistes baixets, Guardiola ha ballat el Tottenham amb una tempesta de futbol d’atac. Als cinc minuts, Leroy Sané ja havia enviat una pilota al pal després d’una gran jugada col·lectiva.

El City, avui vestit de color violeta, feia sang quan explotava l’esquena dels laterals. El mateix Sané i Raheem Sterling eren dos punyals. El Tottenham es limitava a veure-les venir perquè era incapaç de creuar el camp amb la pilota controlada. I en quatre minuts ja havia de remar a contracorrent.

Una pilotada de Vincent Kompany ha deixat sol Gabriel Jesús perquè fes el 0-1. Un gol que no s’identifica amb l’estil de Guardiola, però que té el mateix valor. En la següent jugada d’atac, el porter del Tottenham Hugo Lloris ha comès un penal sobre Sterling que Ilkay Gündogan s’ha encarregat de transformar. El 0-2 no era just. El City mereixia més.

La falta de punteria ha evitat que l’exhibició dels citizens es traduís al marcador. Les errades de Kevin De Bruyne, David Silva i companyia feien evocar vells fantasmes. L’equip ja va desaprofitar la setmana passada un 2-0 contra el United després de tenir la paella pel mànec.

La mà de Guardiola

El Tottenham ha trobat el premi en la seva primera jugada amb cara i ulls. Christian Eriksen ha fet l’1-2 abans del descans després d’una gran combinació a la frontal de l’àrea del City. El gol ha catapultat els Spurs. Els de Guardiola han resistit com han pogut a l’envestida i han celebrat com una petita conquesta el xiulet de la mitja part.

Amb els papers canviats, el City ha sabut sobreviure escudant-se en un rejovenit Kompany. I un canvi de Guardiola li ha tornat el control. L’entrada de Nicolás Otamendi, un defensa, per Sané, un davanter, dibuixava un sistema amb tres centrals i dos laterals llargs.

Amb la possessió, el City ha tornat a trepitjar l’àrea del Tottenham. Sterling no s’ha cansat de fallar ocasions clares fins que ha fet el tercer gol aprofitant un refús de Lloris. L’1-3 suposava un cop al partit i a la Premier. Amb els tres punts a la butxaca, Guardiola ha seguit movent fitxes per evitar qualsevol intent de rebel·lió. I ho ha aconseguit. El seu equip ja es veu celebrant el títol de Lliga.