Manchester City i Liverpool estan lluitant per un jugador que s'ha convertit en una de les revelacions de la present temporada, i que ha aconseguit colar-se a l'agenda d'alguns dels clubs més importants del continent. Perquè les destacades actuacions que ha protagonitzat Alan Varela no han passat desapercebudes, i han provocat que Pep Guardiola i Jürgen Klopp ja s'estiguin barallant per intentar aconseguir els seus serveis.

Va arribar al seu actual conjunt, el Porto, fa només uns mesos, a l'estiu de 2023, procedent de Boca Juniors. Vuit milions d'euros van haver de desemborsar per treure'l de Buenos Aires, però és una quantitat que ja ha quedat més que justificada, veient el sensacional nivell que ha demostrat des del primer dia. Actua com a pivot defensiu o com a migcampista, i s'espera que pròximament entri en la convocatòria de Lionel Scaloni per primera vegada.

Alan Varela

De moment encara no ha debutat amb la selecció absoluta de l'Argentina, i només ha estat internacional en categoria sub 20. Però l'espectacular progressió que ha experimentat des que va recalar a Portugal pot fer que per fi compleixi aquest Somni. I el següent que pot complir és marxar a una entitat on pugui disputar una lliga molt més atractiva, com la Premier League, ja que els 'skyblues' i els 'reds' ja tenen preparada una proposta formal.

Guardiola està buscant a un recanvi de garanties per a Rodrigo Hernández, després del fracàs que ha significat l'operació Kalvin Phillips, que és molt a prop de marxar a préstec al West Ham United. I ha pensat en Varela, que creu que pot triomfar en l'Etihad Stadium. Jürgen Klopp, d'altra banda, ha quedat impressionat amb l'adaptació de Wataru Endo, però creu que és una demarcació que és urgent millorar. I ha sol·licitat a la directiva que faci un esforç pel futbolista de 22 anys.

Encara que el City i el Liverpool ja han estat advertits de la compensació econòmica que sol·licitaran en l'Estadio do Dragao per començar a negociar la marxa d'un dels seus pilars. I no es conformaran amb menys de 70 'quilos'.

El Barça va poder fitxar Varela abans que acabés al Porto

Sens dubte, el Barça ha d'estar penedit per haver deixat escapar l'oportunitat de firmar a Varela, al qual van oferir a l'anterior mercat estival, després de confirmar-se la sortida de Sergio Busquets a l'Inter de Miami.

Xavi Hernández i Joan Laporta en la Ciutat Esportiva Joan Gamper / Foto: Europa Press
Xavi Hernández i Joan Laporta/ Foto: Europa Press

Joan Laporta i Xavi Hernández van decidir no apostar per ell, i es van decantar per Oriol Romeu. Un error imperdonable.