Boca Juniors ha apostat per la tornada d'antigues estrelles del continent sud-americà per reforçar la plantilla, i això explica les contractacions d'Edinson Cavani, Marcos Rojo, Sergio Romero o Luis Advíncula durant els últims anys. Una estratègia que no ha sortit malament, ja que aquest any van arribar a una nova final de la Copa Llibertadors, encara que una altra vegada es van quedar molt a prop del títol, ja que van ser derrotats per Fluminense.

I en CA River Plate han optat per copiar aquesta estratègia, firmant vells coneguts com a Gonzalo 'el Pity' Martínez, Nacho Fernández, Manuel Lanzini, Salomón Rondón, Matías Kranevitter o Ramiro Funes Mori. I a aquesta llista aviat se li pot sumar un nou nom, ja que Martín Demichelis ha demanat el retorn d'un futbolista que en el seu moment va ser una de les principals figures del combinat argentí, amb el qual va guanyar una gran quantitat de trofeus.

Parlem de Rafael Santos Borré, que va aterrar després d'una experiència poc reeixida a Europa. Va firmar per l'Atlètic de Madrid sent encara massa jove, després de destacar a les files de Deportivo Cali, i va marxar a préstec al Vila-real. Però només va durar un any en La Liga EA Sports abans d'acceptar la proposta que li van presentar en El Monumental, on sí que va poder explotar el seu potencial, i convertir-se en un dels màxims realitzadors de l'era Marcelo Gallardo.

Rafael Santos Borré vaselina Claudio Bravo Betis Europa Press
Rafael Santos Borré/ Europa Press

Així que es va guanyar una nova oportunitat al vell continent, per aterrar en l'Eintracht Frankfurt. A la seva primera campanya va tenir un paper important, i va ajudar a conquerir l'Europa League, però no es pot dir que mai pogués mostrar la seva millor versió, i fa uns mesos va optar per marxar a préstec al Werder Bremen. Allà ha marcat quatre gols en 13 jornades de la Bundesliga, i ha tingut continuïtat, però no es mostra satisfet.

Una situació de la qual es poden aprofitar a Buenos Aires per provar de negociar la tornada de l'internacional colombià, que és la petició que ha realitzat Demichelis a la directiva per intentar superar l'etern rival, i aspirar a regnar de nou a la Copa Llibertadors.

Santos Borré, encantat amb la idea d'anar a River

Santos Borré sembla estar encantat amb la idea d'anar a River, i de deixar Alemanya, un país al qual mai no ha acabat d'aclimatar-se. Als seus 28 anys, creu que és el moment de tornar on va ser més feliç, i estaria disposat a fer un important esforç econòmic perquè aquesta possibilitat sigui factible.

Rafael Santos Borré

Per a Demichelis seria una alegria brutal, i poden invertir els diners que percebran amb la venda de Claudio Echeverri al Manchester City a l'ariet nascut a Barranquilla.