Passen els partits i Pedri González no deixa de créixer. Amb només 17 anys i sense experiència en la Primera Divisió, el canari s'ha guanyat a Koeman, a qui cada vegada li costa més deixar-lo a la banqueta. A Vitòria ho va fer, per donar-li oxigen, i en el descans es va veure obligat a donar-li entrada per posar una mica d'ordre entre tant desgavell.

I clar, després del desgast de dimecres contra el Dinamo de Kíev (2-1), totes les paperetes apuntaven que Pedri seria suplent contra el Betis, però sense Messi, Koeman no s'ha atrevit a treure l'altre jugador amb gran visió de joc i capacitat per trencar per dins i l'ha situat a l'onze titular.

Pedri Barça Betis EFE

Pedri, controlant la pilota amb mestria, en el partit contra el Betis / EFE

I la resposta de Pedri a la confiança de Koeman ha estat majúscula, la pròpia dels elegits, fins el punt de ser l'únic blaugrana capaç d'aportar màgia, amb permís del caminant Messi. I el canari ho ha fet com és habitual en ell, a l'estil Iniesta, sense escarafalls i sense aixecar la veu. Al cap de pocs minuts de joc, amb Griezmann buscant el gol amb afany. Pedri l'ha deixat sol davant de Bravo amb un toc de taló espectacular, una genialitat que Griezmann ha eliminat dels highlights del futur en xutar massa creuat.

Pedri i Messi, una connexió en clar creixement

I després d'una excel·lent primera part, el rendiment de Pedri encara ha estat millor després del descans, amb Messi dins del camp, com si l'entrada de l'argentí l'alliberés d'haver de ser l'únic que hagués de trencar les línies rivals.

Perquè no ha fet falta massa per tornar a comprovar que Pedri i Messi s'entenen, tenen química, en parlar l'idioma del futbol d'alta escola. I d'aquesta connexió ha nascut el 4-2, un gol meravellós, en el qual Pedri ha tornat a trencar la defensa bètica amb una passada de taló màgica. Messi, al contrari que Griezmann, no ha desaprofitat el caramel per afusellar Claudio Bravo i sentenciar el partit.

Pedri Messi Betis EFE

Pedri, sent felicitat per Messi i De Jong després de marcar / EFE

El primer gol de Pedri a la Primera Divisió, i com si res

Pedri no és un jugador que, fins el moment, hagi destacat com a golejador en la seva curta carrera. Ell és més del joc per dins i del futbol genial. Tot i així, contra el Ferencváros va marcar el seu primer gol com a blaugrana, contra el Dinamo de Kíev va disparar al travesser i avui s'ha estrenat per fi a la Lliga en completar la golejada, aprofitant un excel·lent centre ras de Sergi Roberto.

Qualsevol altre jugador que marqués el seu primer gol a la Lliga amb només 17 anys hauria embogit o, com a mínim, ho hauria celebrat d'alguna manera especial. Pedri, en canvi, s'ha quedat com si res, demostrant una altra vegada una maduresa impressionant per a un xaval que encara ha de tornar a casa amb taxi.