La catalana Paula Badosa ha signat un grandíssim partit per superar la txeca Petra Kvitova (7-5, 7-6) en dos sets llargs i treballats que consoliden la de Begur com una ferma candidata en aquesta edició de Wimbledon. De moment, ja és als vuitens de final, entre les setze millors.

El partit comença malament per a Badosa

Abans que comencès el partit, es feia pràcticament impossible pronosticar quina de les dues era la favorita. Perquè la catalana, número 4 del món, havia superat amb solvència les dues primeres rondes, tot i que contra rivals poc exigents, mentre que la txeca, actual número 26, és una doble guanyadora de Wimbledon, el que la converteix, sempre, en una candidata a tornar a guanyar el Grand Slam británic.

I quan han començat els cops, qui semblava portar el partit al seu terreny era Kvitova. Un break inicial i un joc en blanc per consolidar-lo posaven un 2-0 inicial i traspassava tota la pressió a Paula Badosa, a qui no li ha tremolat el canell. Ha començat a augmentar la confiança, i mantenint els serveis amb relativa solvència, mentre Kvitova sempre ho feia havent de salvar alguna possibilitat de trencament de la de Begur.

Badosa recupera el break en el moment decisiu

Badosa s'ho deixava tot per recuperar el break en contra, i en l'última possibilitat, amb 5-4 en contra i Kvitova servint per guanyar el primer set, ho ha aconseguit. A la setena bola de trencament, Badosa ha pogut recuperar el break i ha acabat el primer set guanyant els últims quatre jocs per a posar el 7-5 final.

La maduresa de la tennista nascuda a Manhattan però criada des de ben petita a Catalunya s'ha fet evident davant una de les grans, i el segon set ha tornat a ser de poder a poder. La lectura ràpida de les estadístiques ens faria dir ambdues s'han mostrat sòlides al servei i no n'han cedit cap, fins arribar al tie break definitiu. Però per arribar-hi, Badosa ha hagut de salvar nou possibilitats de trencament de Kvitova, que ella sí que dominava el servei i no li n'ha concedit cap.

Imposa el seu joc en el tie break decisiu

Però la catalana ha resistit bé a les fuetades de la bicampiona a les pistes de Wimbledon, i responia amb una gran virulència, donant, les dues, un gran espectacle, que, per afegir-li més emoció, ha desembocat en el joc de desempat. I tot i que la veterana és Kvitova, ha estat Badosa qui ha decidit a quin ritme es jugaria.

Quan ella servia, els punts duraven poc i queien al seu favor, i Kvitova es desesperava amb cada error, fins que un d'aquests errors, una bola que li ha sortit massa llarga, li ha servit a Badosa per poder tancar un partit d'un mèrit enorme i que la situa, per aquells que ho dubtaven, com una de les grans favorites a guanyar Wimbledon.

I més encara, quan la polonesa Iga Swiatek, número 1 del món, ha perdut contra la francesa Cornet, cosa que semblava impossible després d'una ratxa de 37 victòries seguides. El següent obstacle de Badosa, en els vuitens de final, és la romanesa Simona Halep, que ja sap el que és guanyador a Wimbledon. Ho va fer el 2019, superant Serena Williams.

 

Imatge principal: Paula Badosa celebra la victòria contra Kvitova / Foto: Andy Rain - EFE