Pau Gasol, el més votat entre els candidats, ha estat un dels quatre esportistes elegits pels seus companys participants en els Jocs de Tòquio per representar-los en l'assemblea del Comitè Olímpic Internacional (COI), a la qual s'incorporarà quan acabin aquests Jocs.

Ha estat elegit entre 30 esportistes

Trenta esportistes van presentar la seva candidatura per cobrir les quatre places que queden ara vacants en la Comissió d'Atletes del COI. Han votat 6.825 esportistes, el 61,2 % dels participants en els Jocs, i Gasol ha rebut 1.888 vots.

Marc i Pau Gasol JOCS OLÍMPICS EFE

Pau Gasol, juntament amb seu germà Marc, va anunciar que es retirava de la selecció espanyola / EFE

Els altres tres elegits, que completen el grup dels quatre més votats, han estat la ciclista polonesa Maja Martyna Wloszczowska (1.674 vots), la nedadora italiana Federica Pellegrini (1.658) i l'esgrimista japonès Yuki Ota (1.616).

Es converteix en el successor de Manel Estiarte

El seu mandat durarà fins als Jocs de Los Angeles el 2028. Gasol, que va anunciar aquest dimarts la seva retirada de la selecció espanyola, és el segon esportista espanyol que accedeix a l'assemblea del COI després de Manel Estiarte, que va ser representant dels atletes entre 2000 i 2004.

Altres aspirants que no han resultat elegits han sigut la gimnasta uzbeka Oksana Chusovitina, el regatista argentí Santiago Lange, el nedador brasiler Thiago Pereira, el triatleta britànic Alistair Brownlee o el karateka veneçolà Antonio Díaz.

federica pellegrini tokio jjoo efe

La italiana Federica Pellegrini també ha estat elegida juntament amb Gasol / EFE

Les votacions es van desenvolupar entre el 13 de juliol i el 3 d'agost en onze seus diferents i han estat auditades per garantir la seva transparència.

Gasol: "És un moment molt especial"

Entre els quatre nous membres del COI sumen 18 Jocs Olímpics i nou medalles. Pau Gasol ha participat en cinc edicions i va guanyar la plata a Pequín 2008 i Londres 2012 i el bronze en Rio 2016.

Després de conèixer-se el seu nomenament, Gasol ha afirmat que "és un moment molt especial, i malgrat la derrota en el partit d'ahir contra els Estats Units, l'elecció d'avui era una cosa molt especial. Portem treballant molt temps, durant dos anys:"

pau gasol twitter coi @PauGasol

Aquest ha estat el missatge de Pau Gasol en el seu compte personal de Twitter @paugasol

A més, ha explicat que la seva comesa és "poder ajudar els atletes olímpics i el moviment olímpic a continuar millorant en un moment transcendental al món de canvi i d'avenços tecnològics."

Gasol, que encara no ha anunciat si continuarà jugant o no un any més al Barça, fa temps que va manifestar el seu desig de començar a tenir rols d'aquest tipus. Ja ha format part de la NBPA, l'associació de jugadors de l'NBA, i ara ha fet el salt a l'escenari internacional.

 

Imatge principal: Pau Gasol va ser l'abanderat a Rio de Janeiro. Ara fa el salt al COI / EFE