Reguitzell de draps bruts que 'El Mundo' està revelant del FC Barcelona. Primerament, van sortir a la llum les suposades demandes de Leo Messi ​per tal de renovar el seu contracte, mentre que durant la nit del darrer dimecres es van destapar les faraòniques xifres del contracte que Gerard Piqué va firmar amb Josep Maria Bartomeu l'any 2018. 

El central barceloní també ha estat esquitxat amb la producció del documental d'Antonie Griezmann, però l'últim capítol publicat — almenys fins a hores d'ara — dels coneguts com a 'BarçaLeaks' inclou un altre protagonista de l'actual plantilla blaugrana: Ansu Fati.

Ansu Fati Barça / Foto: Europa Press
Ansu Fati, celebrant el seu gol durant el partit entre el Barça i el Cadis / Foto: Europa Press

El cas Ansu Fati i el soci de Rodrigo Messi

Segons l'esmentada font, Francesco D'Argenio, suposadament relacionat laboralment amb Rodrigo Messi, hauria extorsionat el Barça per cobrar comissions en la renovació d'Ansu Fati. Així ho hauria denunciat l'entitat catalana a la família Messi l'any 2020 mitjançant un correu enviat directament des del club a Alfonso Nebot, director de la Family Office de l'internacional argentí.

En aquest, el FC Barcelona lamenta "l'extorsió a què el Sr. D'Argenio està sotmetent al club, a fi de percebre l'import d'una part de la intermediació/agència realitzada en el seu dia per en Rodrigo Messi en ocasió de la renovació contractual del nostre jugador Ansu Fati, pretenent que el FC Barcelona li pagui el 50% dels serveis corresponents a aquesta intermediació que, des del club, i a tots els efectes, va fer íntegrament en Rodrigo”.

Ansu Fati renovacion Barca EFE
Ansu Fati, durant la roda de premsa d'anunci de la seva renovació amb el Barça / Foto: EFE

Francesco D'Argenio tindria antecedents que invalidarien els seus procediments interns al Barça: vincles amb la màfia italiana

Es tracta d'una extorsió que s'agreuja més si es posa el focus en els antecedents del 'partner' dels Messi, D'Argenio, segons l'informe, té antecedents que invalidarien els procediments interns del club. Se l'involucra directament en investigacions d'operacions per tràfic de drogues i d'empreses de blanqueig de diners creades a Barcelona. En el primer cas s'esmenta que D'Argenio “està involucrat en la investigació de l''operació Búfala', relacionada amb la màfia italiana per ser presumptament el cap de l'entitat que operava a Barcelona per blanquejar diners del tràfic de drogues”.

En el segon cas, es fa referència que “en el marc d'aquesta investigació, D’Argenio va ser detingut el 5 de juliol del 2017 per la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra”. Així doncs, hi ha molt al darrere del Barça, i de mica en mica, El Mundo ho estaria destapant. Tot i això, era difícil d'imaginar com de lluny arribaria tot plegat.