Països Baixos fa els deures contra Qatar (2-0) i assegura la primera plaça del Grup A, essent el Senegal el segon classificat després de la seva victòria davant l'Equador (1-2).

Països Baixos segueix a mig gas, però amb un Gakpo inspirat

Les circumstàncies dibuixaven un context perillós per als Oranje. Amb el bitllet cap a la ronda eliminatòria gairebé segellat i amb la que ja és la pitjor amfitriona de la història dels Mundials al davant, el perill de caure en la relaxació existia. No obstant això, Països Baixos començarien el partit amb gran ritme buscant enllestir la feina des de ben d'hora.

Els primers minuts serien un setge neerlandès i auguraven una golejada, però amb el pas del temps, les tornes s'han anat igualant i Qatar, tot i no tenir cap ocasió de gol, li ha agafat el to al partit. L'equip de Louis Van Gaal no acabava de ser tan profund com el matx demanava, però la sort i la qualitat individual de Cody Gakpo farien que un rebot caigués a botes del del PSV a la frontal, perquè aquest, al 26', firmés ​el seu tercer gol del campionat. Sigui com sigui, els Països Baixos arribarien al descans deixant la mateixa imatge que fins ara en el torneig. Els resultats li somriuen, però el seu futbol no acaba de convèncer.

Países Bajos Qatar Cody Gakpo gol / Foto: EFE
Cody Gakpo, celebrant el seu tercer gol en aquest Mundial de Qatar / Foto: EFE

Frenkie de Jong culmina la feina

Tot i que les sensacions no acabaven de ser extraordinàries, les arribades seguien succeint-se només cap a una porteria i els neerlandesos no tardarien a fer el segon a la represa. Memphis Depay, que avui seria titular per primer cop al Mundial, remataria a boca de canó, estavellant el seu xut sobre el cos de Barsham. Amb tot, Frenkie de Jong s'avançaria a tota la defensa qatariana per fer el 0-2 en el marcador.

Qatar, a mesura que disputava els seus últims minuts a la seva Copa del Món, deixaria d'oposar resistència i encara hi hauria temps per un tercer de Steven Berghuis, però el seu gol seria anul·lat per mà prèvia de Gakpo a l'origen de la jugada. Certament, el mitjapunta de l'Ajax no estaria de sort des de la seva entrada al partit, ja que, a banda del gol invalidat, es quedaria a centímetres de fer el gol del Mundial en un xut preciós que sortiria escopit per la creueta.

Países Bajos Qatar celebracion gol Cody Gakpo / Foto: EFE
Futbolistes dels Països Baixos, celebrant un gol / Foto: EFE

Mentrestant, sobre la gespa del Khalifa International Stadium, el Senegal s'ha imposat per 1-2 a l'Equador per escriure el seu nom als vuitens com a segona de grup. Així doncs, La Tri queda eliminada tot i el gran paper que ha exercit des del primer minut.