Els Països Baixos i Bèlgica disputaran els vuitens de final de l'Eurocopa 2020. A falta d'una jornada perquè acabi la primera fase dels seus grups, ambdues seleccions han guanyat aquest dijous a Àustria (2-0) i a Dinamarca (1-2), respectivament, i amb 6 punts de 6 de possibles han certificat la seva classificació per als vuitens de final. Els oranje, a més, ho fan com a primers de grup.

Victòria plàcida dels Països Baixos davant d'Àustria

Després de l'espectacular partit contra Ucraïna, els Països Baixos ha firmat aquest dijous un partit més gris davant d'Àustria, encara que també més sobri.

Paises Bajos Dumfries EFE

Moment en què Alaba comet penal sobre Dumfries / EFE

L'equip de Frank de Boer ha començat molt fort i al minut 11 ha obert el marcador des del punt de penal. El gol, de Depay, ha donat tranquil·litat als oranje, que lluny de buscar el segon amb determinació han optat per contemporitzar, per evitar ensurts innecessaris.

Després del descans, Àustria ha sortit a totes, una verticalitat que ha reactivat els Països Baixos, que ha fet un pas endavant a la recerca de la sentència. I després d'una gran ocasió de De Ligt ha arribat el 2-0, de Dumfries.

Aparició estel·lar de De Bruyne

Després de perdre's el Bèlgica-Rússia de la primera jornada per la lesió que va patir al rostre a la final de la Champions, De Bruyne ha sortit aquest dijous al rescat dels diables vermells. I és que en el primer temps Dinamarca ha estat superior, generant molt perill i anant-se'n al descans amb un merescut 1-0 gràcies a un gol matiner de Poulsen.

Thorgan Hazard De Bruyne Bélgica Eurocopa 2020 Europa Press

Thorgan Hazard i De Bruyne, celebrant l'1-1 contra Dinamarca / Europa Press

La situació ha provocat que Robert Martínez no esperés més i donés entrada a De Bruyne, que en només 10 minuts s'ha inventat una assistència meravellosa a Thorgan Hazard, que ha empatat a porteria buida. I només 15 minuts després ha estat el mateix De Bruyne el que ha certificat la seva estel·lar aparició marcant l'1-2 amb un xut sec.

Ucraïna entra en la lluita i sentència a Macedònia del Nord

En l'altre partit del grup C, Ucraïna, que va perdre en el debut davant d'Holanda (3-2), ha entrat en la lluita per un bitllet per als vuitens en vèncer Macedònia del Nord per 2-1.

Yarmolenko Ucrania Eurocopa 2020 EFE

Yarmolenko, després de marcar l'1-0 contra Macedònia del Nord / Europa Press

El conjunt ucraïnès ha estat molt superior en la primera meitat, en la qual Yarmolenko i Yaremchuk han posat el 2-0 en el marcador. Després del descans, però, Macedònia del Nord ha reaccionat i ha començat a generar perill. Alioski ha marcat el 2-1, després d'aprofitar el rebuig d'un penal fallat per ell mateix, però malgrat els intents constants dels macedonis el resultat no s'ha tornat a moure.

Aquest resultat, unit al dels Països Baixos, provoca que els neerlandesos ja s'hagin assegurat la primera posició i que Macedònia del Nord ja estigui matemàticament eliminada. L'Ucraïna-Àustria de l'última jornada serà una autèntica final per a ambdues.

Imatge principal: Depay i De Jong, després de l'1-0 marcat pel davanter en el partit contra Àustria / EFE