Ja ho va demostrar al Mundial de Rússia i aquest diumenge ho ha certificat. Bèlgica és un equip amb moltíssims recursos a la seva plantilla i aspira clarament a lluitar per l'Eurocopa. I és que el conjunt del català Robert Martínez ha superat sense problemes Rússia (3-0) en el seu primer partit del torneig, i això que no ha pogut comptar d'inici amb 2 de les seves grans estrelles i principals generadors de futbol, De Bruyne i Hazard.

Bèlgica, però, té una plantilla esplèndida, amb Romelu Lukaku com a gran referent ofensiu, i ha estat precisament el jugador de l'Inter de Milà qui ha obert el marcador, en aprofitar una pilota morta dins de l'àrea per anotar l'1-0. Lukaku, company al Meazza d'Eriksen ha anat directe cap a una càmera per dedicar-li el gol al danès, que hores abans s'havia desplomat al Dinamarca-Finlàndia. "Chris, mantén-te fort, t'estimo", ha afirmat Lukaku.

Lukaku Bélgica Rusia Eurocopa 2020 / Europa Press

Lukaku, després de marcar l'1-0 contra Rússia / Europa Press

I els diables vermells no han baixat el ritme després del gol. Han continuat tocant la pilota d'un costat a l'altre i buscant la porteria de Shunin, fins que al minut 34 Meunier ha aconseguit el 2-0.

Després del descans, Bèlgica ha baixat el ritme i s'ha dedicat a contemporitzar, mentre que Rússia ha buscat sense èxit retallar les distàncies. I just abans del final, Lukaku ha completat la golejada amb el 3-0. Bèlgica presenta les seves credencials.

Del gran ensurt d'Eriksen a una victòria històrica de Finlàndia

L'altre partit del Grup B ha estat el Dinamarca-Finlàndia, un partit aparentment de poc interès que ha passat al primer pla mediàtic per la defallida d'Eriksen poc abans del descans. A part de per aquest anguniós fet, el duel passarà a la història per la gesta que ha aconseguit Finlàndia en el que era el seu primer partit en una fase final d'una Eurocopa (0-1).

Finlàndia Eurocopa EFE

Finlàndia ha aconseguit una victòria històrica contra Dinamarca / EFE

Des d'un primer moment Dinamarca, que iniciava el torneig amb aspiracions d'aconseguir una gran fita, ha estat la clara dominadora i ha començat a generar oportunitats molt clares de gol. En unes ocasions el desencert en la rematada final de Wind, Braithwaite i Poulsen i en d'altres l'encert d'Arajuuri, el porter de Finlàndia, han evitat que el marcador es mogués. Just abans del descans s'ha produït l'incident d'Eriksen, que ha provocat que el partit se suspengués durant 2 hores.

Després de la represa, Dinamarca ha continuat atacant i generant ocasions, però en una jugada aïllada Pohjanpalo ha marcat el 0-1. El gol, històric per a Finlàndia, no ha estat celebrat pels jugadors com a respecte cap a Eriksen. Dinamarca no ha abaixat els braços i ha buscat la remuntada, però és que fins i tot Hojbjerg ha fallat un penal. No era el seu dia, ni de bon tros.

Gal·les i Suïssa empaten (1-1) en l'altre partit del Grup A

El partit que ha obert la jornada d'aquest dissabte ha estat el Gal·les-Suïssa, el segon del Grup A, després de l'Itàlia-Turquia del duel inaugural (0-3). Malgrat un domini més important de Suïssa, que ha tingut el control de la pilota i les millors ocasions, el conjunt alpí només ha pogut emportar-se un punt, després de l'1-1 final.

Suïssa Eurocopa Embolo EFE

Els jugadors de Suïssa, celebrant el gol d'Embolo / EFE

Després d'una primera meitat en la qual Ward ha salvat els mobles per a Gal·les, Embolo ha obert el marcador, amb una rematada de cap a la sortida d'un córner. Suïssa ha continuat atacant i generant bones ocasions, però en una jugada aïllada, una falta lateral, Moore ha aconseguit l'empat, un resultat que deixa a Itàlia com a líder en solitari del grup.

Imatge principal: Romelu Lukaku, dedicant-li l'1-0 a Eriksen / Europa Press