Ja classificats com primers de grup, el Barça afrontava l'última jornada de la fase de grups de la Champions League amb dos objectius: recaptar els 2,8 milions d'euros que rebrien en cas de victòria i recuperar part de la confiança perduda al partit contra el Girona, que va acabar amb una folgada victòria dels homes de Míchel (2-4). Tanmateix, el viatge del Barça a Bèlgica ha acabat sent un complet desastre, ja que no ha pogut complir cap dels dos propòsits.

Oriol Romeu, màxim assenyalat en la derrota del Barça a Anvers

Després d'un partit gris, el Barça va caure derrotat contra un dels pitjors equips de la competició (3-2) amb un gol en l'últim minut de partit de George Ilenikhena, que invalidava la diana trobada uns segons abans per Marc Guiu. Ara bé, el resultat és l'última de les coses que preocupa l'afició blaugrana, que continua veient com el joc que desenvolupa el seu equip està de lluny de poder ser el necessari com per tornar a aixecar la Lliga i arribar fins a les últimes instàncies de la Champions League.

Jules Kounde Amberes Barça / Foto: EFE
Jules Kounde, durant el partit del Barça en Anvers / Foto: EFE

Qui està rebent més crítiques per aquesta crisi de resultats està sent Xavi Hernández, però també hi ha futbolistes que estan quedant assenyalats després de no oferir el rendiment que s'esperava d'ells abans de l'inici de la temporada. La llista de futbolistes en aquest sentit és molt àmplia, però n'hi ha un que contra l'Anvers ha quedat assenyalat per sobre de tots. Es tracta d'Oriol Romeu, culpable directe dels dos primers gols del conjunt blanc.

Oriol Romeu no convenç i ja es parla d'un possible retorn al Girona

Quan encara no s'havien complert cinc minuts de partit, el migcampista d'Ulldecona va regalar una passada dins de l'àrea que va acabar amb un xut d'Arthur Vermeeren impossible de parar per a Iñaki Peña. En la segona part, el '18' blaugrana va repetir un error semblant, aquesta vegada en la frontal de l'àrea i per retenir massa la pilota, que va tornar a acabar en gol. Dues accions imperdonables que van provocar la seva substitució al minut 60 per Ilkay Gündogan.

Oriol Romeu patint Barça / Foto: Europa Press - Ricardo Larreina
Oriol Romeu, patint durant un partit del Barça / Foto: Europa Press - Ricardo Larreina

És evident que el retorn d'Oriol Romeu al Barça no està sent l'esperat. El migcampista català tornava a Barcelona amb l'objectiu d'ocupar la plaça que Sergio Busquets havia deixat lliure unes setmanes abans, però no està sent capaç de guanyar-se la confiança d'un Xavi Hernández que li ha demanat a la seva secretaria tècnica el fitxatge d'un pivot de nivell. El Barça encara no s'ha mogut en aquest sentit, però el que sembla evident és que si la situació no canvia en les setmanes vinents, el d'Ulldecona podria sortir del club barceloní de forma prematura. I com no podia ser de cap altra manera, els primers rumors l'han relacionat al Girona, on va firmar uns anys espectaculars. De moment, tot són rumors, però en les setmanes entrants es podria concretar el traspàs.