El Girona cada jornada que passa té més llicències per somiar. En el primer derbi català de la temporada, els homes de Míchel han sumat un històric triomf, el primer de la seva història contra el Barça (2-4), que, aprofitant l'ensopegada del Reial Madrid al camp del Betis, els ha catapultat, de nou, cap al lideratge en solitari. Els gols de Dovbyk, Miguel Gutiérrez, Valery i Stuani han neutralitzat els gols de Lewandowski i Gündogan, descoratjant un conjunt blaugrana que torna a deixar dubtes en tots els aspectes.

El Girona regna en un intercanvi de cops constant

Des de la primera jugada del partit han quedat clares les intencions d'ambdós equips: tant el Barça com el Girona no volien renunciar als seus estils i tenien la intenció emportar-se els tres punts imposant-se a través del seu amor per la pilota. Un escenari que ha generat un espectacle futbolístic perpetuat a totes dues porteries. Perquè amb un ritme frenètic, tots dos equips han anat acumulant ocasions de pes.

Tot i això, el primer a veure porteria ha estat el Girona. Quan tot just s'havien complert 10 minuts, els homes de Míchel han trobat l'escenari idíl·lic per fer mal: la defensa rival desdibuixada, lluny de la seva porteria, i Tsygankov corrent a l'espai. L'ucraïnès li ha guanyat l'esquena a un erràtic Christensen i ha deixat en boca de gol el seu compatriota Dovybk, que amb un xut precís ha inaugurat el marcador.

Joao Felix Barça Girona EFE
Joao Félix i Eric Garcia lluiten per la pilota / Foto: EFE

Tot i aquest primer cop, el Barça no s'ha rendit. Els blaugrana sabien que el partit seria més llarg i han estat pacients per bolcar, de forma momentània, l'ofensiva cap a la porteria rival. I només cinc minuts més tard de la diana gironina, Robert Lewandowski s'ha encarregat de transformar aquest domini en gol a la sortida d'un córner executat per Raphinha. El cap del polonès s'ha elevat en mig de l'àrea visitant i ha igualat el duel amb un gran cop de cap.

Gol Lewandowski Barça Girona EFE
El Barça celebra la diana de Lewandowski / Foto: EFE

Amb l'empat de nou reflectit a l'electrònic, el ritme ha baixat de forma conseqüent. Ara bé, això no ha intimidat els homes de Míchel, que volien tornar a embogir el duel. I fent-se forts a través de la banda esquerra, amb el talent de Savinho i Miguel Gutiérrez, han marxat al descans per davant en el marcador gràcies a un gol dibuixat pel defensor madrileny, que ja havia tingut una ocasió des de dins de l'àrea uns instants abans.

Reacció insuficient blaugrana

Després del pas pels vestidors, el Barça ha decidit posar tot la car a la graella per tal d'igualar el duel. Els jugadors culers han notat l'escalf de les goles de l'afició barcelonina i han sumat dues ràpides ocasions, executades per Frenkie de Jong i Raphinha, que no trobat el gol per poc. A mesura que avançava la segona meitat, el conjunt de Xavi Hernández sumava més oportunitats, però l'encert no arribava ho proves qui ho proves. I per virar aquesta dinàmica, el tècnic egarenc ha provat un reguitzell de canvis que han deixat espai a Lamine Yamal, Ferran Torres i Alejandro Balde, que han entrat al lloc de Christensen, Raphinha i Joao Félix.

Valery Girona Gol
Valery després d'anotar la tercera diana del Girona / Foto: EFE

Els dos extrems li han donat un nou aire a l'equip, que trobava més espais a l'esquena d'una defensa gironina que resistia prop de l'alè de Gazzaniga. Però tot i aquests minuts de patiment, els visitants continuaven tenint la força necessària per sumar llargues possessions de tant en tant. Aquestes feien molt mal al Barça, que s'anava quedant sense benzina de forma gradual, fins al punt que quan faltaven 10 minuts per al final dels 90 reglamentaris, Valery ha aprofitat una errada de Kounde a una pilota llarga per dibuixar el tercer del matx. Finalment, al temps de descompte, Gündogan ha retallat distàncies amb una diana dintre de l'àrea que ha estat insuficient per sumar cap punt. De fet, quan més s'ho creia el Barça, Stuani ha caçat una pilota al contracop que ha matat el partit per complet.