L'interès del Bayern de Munic de Julian Nagelsmann per fitxar el blaugrana Pedri González destapat aquest dilluns pel diari As ha generat un intens debat en l'entorn barcelonista. L'opinió majoritària és que el jugador canari, que acaba de guanyar el premi Golden Boy per la seva espectacular temporada 2020/21, no està en venda, per la quantitat de diners que siguin.

A l'hora de la veritat, tanmateix, Joan Laporta sap que en aquests moments no hi ha cap jugador a la plantilla del Barça que sigui 100% intransferible. Per més que pugui fer mal, si el Bayern de Munic es presenta a les oficines del club amb una oferta propera als 100 milions d'euros tocarà asseure's a negociar.

Laporta Pedri Barca FC Barcelona

Pedri, saludant Joan Laporta / FCB

Pedri no és intransferible

El Barça té una plantilla amb diversos jugadors talentosos i amb projecció, però també amb moltes carències. La direcció esportiva haurà de dur a terme, sota la batuta de Xavi Hernández, fitxatges importants i el Barça no té el múscul econòmic com per poder dur-los tots a terme. La tasca, doncs, es presenta molt complexa i delicada.

Aquesta trista situació indica que potser tocarà traspassar a algun jugador que pogués semblar intransferible, una decisió tan impopular com necessària, igual que va ser la no-renovació de Leo Messi la temporada passada. El Barça no desitja traspassar Pedri, i per això l'ha renovat amb una clàusula de 1.000 milions d'euros, però això no indica que arribat el moment la situació l'obligui a prendre una mesura indesitjable i vendre-l'hi al gegant alemany.

Nagelsmann leipzig efe

Julian Nagelsmann, entrenador del Bayern de Múnich, vol Pedri a la seva plantilla / Europa Press

Ofertes per més jugadors importants

I el cas de Pedri no és l'únic, ja que en les últimes setmanes estan arribant a les oficines del Barça interessos per jugadors com Frenkie de Jong o Ter Stegen. Ambdós no estan en aquests moments en venda, però com en el cas de Pedri la situació canviarà si l'economia del club així ho requereix. En certa manera són actius pels quals el Barça pot treure molts diners per a reinverlo en revolucionar la plantilla a la recerca d'un equip més competitiu.

A més, diversos clubs també s'estan movent per intentar fitxar Gavi abans que el Barça tanqui la seva renovació. Primer va ser el Chelsea, disposat a pagar 50 milions d'euros, i després el mateix Bayern de Munic. El Barça és optimista i creu que el nou contracte de la nova sensació del club es firmarà ben aviat. Si la xifra fos més elevada, en canvi, també tocaria fer un plantejament i asseure's en una taula de negociació. És la trista situació econòmica la que marca l'agenda.

 

Imatge principal: Joan Laporta, president del Barça / EFE