En els darrers anys, el Barça sempre ha tingut un seriós problema. En molt poques ocasions s'ha donat rodatge al talent de la Masia i, en alguns d'aquests casos, els joves blaugrana que no trobaven minuts al Camp Nou han esdevingut grans futbolistes quan s'han desenvolupat en el futbol estranger.

A més a més, a banda de la falta de confiança en la Masia que hi ha hagut durant els últims temps, és un problema que preocupa més tractant-se del FC Barcelona, una entitat que una de les seves característiques principals és la marca d'identitat que trasllada des de les seves categories inferiors fins al primer equip.

El staff técnico de Xavi Hernández en un entrenamiento deportivo de Champions League / Foto: Europa Press
Xavi Hernández i el seu staff tècnic, dirigint un entrenament del Barça / Foto: Europa Press

La demarcació de lateral esquerre, un dels pitjors forats a la butxaca del Barça

Cal tenir en compte que l'entitat catalana tampoc ho tenia fàcil a l'hora de fer ús dels joves de la Masia en vista que algun dels seus exponents eren els Messi, Xavi Hernández, Andrés Iniesta i companyia. Amb tot, un dels pitjors forats a la butxaca del Barça era la demarcació de lateral esquerre, on Jordi Alba era el titular indiscutible i cap futbolista era capaç de fer-li ombra.

L'únic dels laterals que van arribar al club durant la darrera dècada que van poder competir de tu a tu amb el '18' va ser Digne, però les prometedores figures que demanaven pas des de la pedrera no van tenir més remei que buscar-se la vida lluny de Barcelona. Ni Alejandro Grimaldo, ni més tard Marc Cucurella van poder establir-se al primer equip culer, essent el d'Alella un dels casos més flagrants, sobretot, pel seu valor al mercat de fitxatges.

Marc Cucurella calentamiento Chelsea / Foto: Europa Press
Marc Cucurella, durant un escalfament amb el Chelsea / Foto: Europa Press

Marc Cucurella estaria encantat de tornar a jugar al Barça

Venut pel Barça per tan sols 11,8 milions d'euros al Getafe, en tan sols dues temporades al sud de Madrid, el carriler esquerre català va convertir-se en una valenta aposta del Brighton anglès, que va pagar 18 milions d'euros per ell a l'estiu de 2021. L'exblaugrana, després d'una temporada en què va convertir-se en una de les sensacions de l'equip que aleshores entrenava Graham Potter, va esdevenir en un dels fitxatges més sorprenents del darrer mercat estival.

El Chelsea va pagar ni més ni menys que 65,3 milions d'euros per un jugador que el Barça va descartar, i tot i que no ha deixat de ser titular a Stamford Bridge, el seu cor el té al club que el va fer futbolista. En aquest sentit, el mateix Cucurella ha reconegut que "seria molt bonic tornar a jugar al Barça" i el portal web mitjà donbalon.com l'ha catalogat com el substitut de Jordi Alba a partir dels 65 milions d'euros.