És una derrota dura, d'aquestes que fan mal, i de les quals tarden un temps a cicatritzar. Ja ho va dir Xavi Hernández a la roda de premsa posterior al partit: "és difícil de digerir". El cert és que al Camp Nou preocupa la imatge que va donar el FC Barcelona, més enllà del voluminós resultat.

El Barça no només va perdre un partit, també va deixar escapar l'oportunitat d'aconseguir un altre títol, i deixar el seu etern rival sense ell. Però un Reial Madrid molt efectiu, sobretot a la segona meitat, va humiliar l'enemic al seu propi estadi, davant de la vista de la parròquia blaugrana que poc va poder fer més que animar.

Lewandowski Barça Reial Madrid Copa del Rei / Foto: EFE
Robert Lewandowski trist durant el Clàssic / Foto: EFE

El centre del camp va fer aigües

Però molt més enllà d'això, es pot llegir entre línies. Al conjunt català li van pesar, i molt, les baixes dels seus jugadors més diferencials, sobretot les de Pedri González i Ousmane Dembélé. Malgrat els grans esforços de Joan Laporta la passada temporada, a l'equip li falta fons d'armari.

Va quedar demostrat en el partit d'ahir. Pedri és insubstituïble i quan no està es nota. Sergi Roberto va ocupar el seu lloc en el centre del camp, al costat de Franck Kessié i Sergio Busquets. Però clar, Roberto no és el canari i el seu acompliment en el Clàssic n'ha molestat més d'un.

Sergi Roberto decepcion gol Barça Reial Madrid Copa del Rei / Foto: EFE
Sergi Roberto decebut amb el gol del Reial Madrid a la Copa del Rei / Foto: EFE

A la plantilla blaugrana no hi ha cap futbolista amb el mateix perfil que Pedri, o almenys que compti per a Xavi Hernández. A la banqueta té futbolistes com Pablo Torre, que ha demostrat àmpliament la seva qualitat, però el tècnic egarenc li té feta la creu i aposta per jugadors d'un altre perfil i que, a la vista està, no tenen prou nivell.

Sergi Roberto no té nivell

Un d'aquests futbolistes en qui insisteix Xavi és Sergio Roberto, com dèiem. El de Reus és el nen consentit de l'entrenador. De fet, ha renovat amb el conjunt blaugrana, gràcies al tècnic egarenc, ja que confia en ell. La idea de la directiva era una altra, però finalment, se li va renovar.

Sergi Roberto FC Barcelona Espanyol capità / Foto: Europa Press
Sergi Roberto es lamenta d'una ocasió fallada / Foto: Europa Press

Ara, el FC Barcelona se l'ha de menjar amb patates. Però al terreny de joc, en resta més que suma. És un dels màxims assenyalats del Clàssic, però no és una cosa nova, l'escàs nivell de Sergi Roberto ve de lluny, encara que continua jugant. Ningú no ho entén, ni tan sols al vestuari que pensen que és jugar amb un menys.

Al partit d'ahir va estar desaparegut, inconsistent i tou. De fet, no va tenir incidència en el duel davant del Reial Madrid, el que dèiem com si no fos en el camp. A més, va ser un dels que va sortir a la fotografia en el segon gol dels blancs. El dit, Roberto no té nivell, però allà segueix, potser Xavi li degui alguna cosa, perquè, sinó, no s'entén.