De la fase de grups que ha jugat la selecció espanyola al Mundial de Qatar es poden treure diverses conclusions, i una d'elles és que La Roja té un problema en el perfil dret de la seva defensa, perquè Dani Carvajal no està donant el nivell que se li hauria d'exigir. ​El futbolista del Reial Madrid va jugar els 90 minuts contra Alemanya i 45 més contra el Japó en la segona part, quan els asiàtics van remuntar.

César Azpilicueta, dubte contra el Marroc per un cop al bessó

Per contrapartida, la seva competència directa per aquest lloc , el navarrès César Azpilicueta sí que ha estat a l'altura. El capità del Chelsea va jugar el partit complet en el debut de la Roja contra Costa Rica i els primers 45 minuts contra el Japó, en els que Espanya guanyava 0-1. El balanç, amb Azpilicueta, és de vuit gols marcats i cap d'encaixat, mentre que amb Carvajal, Espanya ha marcat un gol i n'ha encaixat tres.

César Azpilicueta selecció espanyola Espanya Mundial Qatar / Foto: EFE
César Azpilicueta, en un partit amb la selecció espanyola en aquest Mundial de Qatar / Foto: EFE

Així doncs, atenent a la lògica, el titular en els vuitens de final hauria de ser Azpilicueta, però tot fa indicar que no serà així. Perquè, després del partit contra el Japó, en el que Espanya gairebé es queda fora del Mundial, Luis Enrique no va poder comptar amb el futbolista del Chelsea a l'entrenament, a més de Dani Olmo i Álvaro Morata. No obstant això, l'estat dels davanters no preocupa tant, però el del defensa sí.

Carvajal o Marcos Llorente, les opcions amb més números per a Luis Enrique

Va rebre un cop molt dur al soli i no sembla que pugui arribar en condicions al partit de dimarts. Si es confirma que és baixa, Luis Enrique no podrà comptar amb el futbolista que, potser, ha mostrat més seguretat en tot el que portem de Mundial. Així doncs, el seleccionador haurà de decidir si confia en Dani Carvajal per frenar les internades del talentós Sofiane Boufal o aposta pel físic de Marcos Llorente, que ja ha jugat en aquesta posició tant amb l'Atlètic de Madrid com amb la selecció espanyola.

Dani Carvajal Luis Enrique selecció espanyola Espanya Mundial Qatar / Foto: EFE
Dani Carvajal ha de fer un pas endavant perquè Luis Enrique pugui confiar en ell contra el Marroc / Foto: EFE

Sense anar més lluny, a la passada Eurocopa ja va ocupar aquest perfil durant alguns partits. Així doncs, Luis Enrique té encara alguns dies per treballar en la millor solució per suplir una baixa que, a priori, no semblava gaire clau, però que veient els esdeveniments, s'ha tornat importantíssima. En un Mundial, com s'està veient en els últims dies, qualsevol petit detall et pot enviar cap a casa.