Neymar Jr continua amb una nova dosi de problemes judicials. El futbolista i els seus pares han demanat a l'Audiència Nacional, a través dels seus advocats, que el judici per suposats delictes de corrupció i estafa en el fitxatge pel Barça a l'any 2013 se celebri a Barcelona.

L'Audiència Nacional ha celebrat una vista en què s'han adherit a aquesta sol·licitud els lletrats dels altres acusats, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu; el seu antecessor Sandro Rosell; el mateix club català; el Santos CF (club del qual el va fitxar el Barça) i N&N (l'empresa de la família del jugador).

A aquesta reclamació s'ha oposat el fiscal, que estima que l'Audiència Nacional és competent per jutjar aquest cas ja que hi ha acusats espanyols i part de l'activitat delictiva investigada es va cometre fora d'Espanya, concretament al Brasil. Igualment s'ha oposat a la pretensió de les defenses l'advocat de l'acusació, exercida pel fons d'inversió brasiler DIS, que tenia part dels drets federatius del jugador i que va presentar la denuncia que va provocar aquest procediment en veure's perjudicada en l'operació del fitxatge de Neymar pel Barça.

Per aquests fets la fiscalia demana dos anys de presó i deu milions d'euros de multa per a Neymar, actualment jugador del PSG, i cinc anys de presó per a Sandro Rosell, recentment absolt de blanqueig de comissions després d'estar dos anys en presó preventiva. També sol·licita dos anys de presó per al pare de Neymar i un per a la seva mare, tots dos com a presumptes autors de delictes de corrupció en els negocis, el mateix que l'imputa al fill, i una multa d'1,4 milions d'euros per a l'empresa familiar N&N. El Ministeri Públic reclama també 8,4 milions d'euros de multa per al Barça i 7 milions per al Santos.

De la seva banda, DIS reclama penes de cinc anys de presó per a Neymar, el seu pare, Rosell i l'actual president del Barça, Josep Bartomeu, al que la fiscalia no acusa per aquesta operació.

Neymar EFE

EFE

L'advocat de Neymar i del seu pare, Jesús Santos, ha estimat que el judici s'hauria de celebrar a Barcelona ja que alguns dels fets suposadament es van cometre a la capital catana. I ha recordat que l'Audiència Nacional ja va enviar a l'Audiència Provincial de Barcelona el judici de l'anomenat cas "Neymar 1", que va culminar en un acord de conformitat pel qual el Barça va ser condemnat al pagament de 5,5 milions d'euros per dos delictes fiscals en el fitxatge del davanter brasiler. Santos, per tant, creu que ara s'ha de seguir el mateix criteri.

L'advocat de N&N ha al·legat a més que en cap cas el judici pot ser competència de l'Audiència Nacional perquè al Brasil no està tipificat el delicte de corrupció entre particulars i no està regulada la responsabilitat penal de les persones jurídiques com és l'empresa a la que representa, "amb el que no es dona el requisit de la doble incriminació". Segons el fiscal, Rosell, aleshores president del Barça, va arribar a un acord amb el pare de Neymar "amb la intenció d'ocultar el cost real del jugador", que després es va saber que havia ascendit a 83 milions d'euros.