De fitxatge desitjat a rival als tribunals. Aquest divendres, el Barça i Neymar estan citats pel Jutjat del social número 15 de Barcelona per una doble demanda relacionada amb la prima de renovació que el jugador va pactar amb el club blaugrana l'estiu del 2016, un any abans d'anar-se'n al PSG.

El litigi, en l'àmbit laboral, té per objecte resoldre les discrepàncies sobre la liquidació econòmica en el moment de la marxa del jugador al PSG a l'agost del 2017. Després de dos ajornaments, la vista se celebrarà aquest divendres i hi estan convocats tant Neymar com representants del Barça. Com que es tracta d'un conflicte laboral, el brasiler no té l'obligació de presentar-se als tribunals. Tot i així, aquest dijous GOL ha captat imatges del davanter a l'Aeroport del Prat.

Les parts estan citades a les 9.30 hores. Amb anterioritat a l'inici de la vista, han de comparèixer davant l'advocada de l'Administració de Justícia per completar el tràmit de conciliació. Si no arriben a un acord, quelcom poc probable, començarà el judici oral.

L'internacional brasiler va demandar el seu antic club per no haver-li abonat la totalitat de la prima que va pactar per la seva renovació fins al 2022 i que ascendia a 43 milions d'euros bruts. El jugador va cobrar inicialment 14 milions d'euros per l'ampliació del seu contracte, però el Barça no li va abonar els 29 milions restants, després que Neymar decidís, mesos després, fitxar pel PSG previ pagament de la seva clàusula de rescissió, que ascendia a 222 milions d'euros.

Posteriorment, el Barça també va demandar al jugador, a qui li exigeix una indemnització de 75 milions d'euros per incompliment de contracte. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat