Neymar ha estat el gran nom en el món de l'esport les últimes hores. El brasiler va acusar l'experico Álvaro González de racista durant el clàssic francès que va enfrontar el PSG contra l'Olympique de Marsella (0-1) i l'exblaugrana va acabar expulsat perquè va agredir el central. Després la guerra va seguir a les xarxes socials, però el que està clar és que Neymar s'ha equivocat.

Nou incident racista al futbol

Aquest diumenge es va produir el retorn del '10' al terreny de joc després d'haver superat el coronavirus i després de convertir-se en una de les peces més importants de l'equip. Gràcies al seu talent, el PSG es va classificar per primera vegada a la final de la Champions League, que va acabar perdent contra el Bayern de Munic, però aquesta fita va servir al brasiler per adonar-se que vol seguir a la capital francesa.

Neymar Di Maria arbitre expulsat PSG Marsella EFE

L'àrbitre expulsa Neymar després d'agredir González / EFE

Neymar, ara sí, creu en el projecte del PSG i sembla que no vol tornar al Barça. Un Barça que s'està recomponent i que s'ha quedat amb Leo Messi perquè l'argentí no ha pogut marxar. Ronald Koeman ha d'idear un projecte guanyador, però no ho tindrà gens fàcil.

El gran dia de Neymar

En qualsevol cas, aquest diumenge era un gran dia per a Neymar. Tornava a jugar a futbol i ho feia amb un canvi personal radical. Després de més d'una dècada amb Nike, el brasiler ha decidit canviar a Puma i l'extrem ja llueix el felí característic de la marca alemanya.

Milions d'ulls l'estaven veient en el matx contra el Marsella i és per això que hauria d'haver tingut un altre tipus d'actitud. S'ha de condemnar sempre qualsevol atac racista i sembla impensable com se segueixen repetint aquestes escenes en el món del futbol, però això no justifica la violència. Mai serà així.

Neymar Alvaro racisme PSG Marsella EFE

Moments de tensió entre Neymar i Álvaro durant el partit / EFE

Els racistes es deixen en evidència ells sols i s'ha de denunciar sempre que es pateixi qualsevol atac. Però Neymar no es va saber controlar i va acabar agredint González. "De l'únic que em penedeixo és de no haver-li donat a la cara a aquest imbècil", va escriure el brasiler a les xarxes socials després de l'incident.

Neymar és l'exemple de milions de nens i nenes arreu del món i aquesta no pot ser la imatge que reben de qui molts consideren el seu ídol. Molts d'aquests joves imiten el que fan els jugadors, sigui al terreny de joc o lluny d'ell, i es copien dels diferents pentinats, roba i accions. Dir que pegaries a la cara a un company de professió no és el millor mirall en el qual reflectir-se.

Les paraules d'Álvaro van ser "mono hijo de puta", segons la versió de Neymar, que reclama que el VAR mostri aquestes imatges. Per la seva part, el central del Marsella es protegeix i assegura que no ha dit cap insult racista. El brasiler ha rebut molts missatges de suport per aquest atac, però també ha estat molt criticat per les formes i per l'agressió.

Neymar és un dels millors jugadors del món, però amb actituds com aquestes no dona el millor exemple.