Que Josep Maria Bartomeu no va fer una bona gestió al Barça es demostra cada dia que passa. Ni que ell vulgui dir i insistir en afirmar el contrari. I que va prendre moltes decisions errònies quan era president també és evident.

Adama Traoré, una altra errada de Josep Maria Bartomeu

I una d'aquestes errades importants a nivell esportiu, que no té res a veure amb malgastar diners en comprar jugadors i pagar sobrecostos inexplicables, és per culpa d'una venda. Amb la presidència legítima recent de Bartomeu després d'imposar-se a les eleccions a l'estiu del 2015, es va produir un moviment important amb una de les joves promeses de la Masia.

Josep Maria Bartomeu salida Ciutat Justicia EFE

Josep Maria Bartomeu en una imatge d'arxiu / EFE

L'Aston Villa va pescar al Barça una de les majors perles dels últims anys: Adama Traoré. El jove extrem de l'Hospitalet, va fer les maletes cap a l'Aston Villa a canvi de 10 milions d'euros. Un pas fulgurant d'una temporada pel Villa Park va servir perquè el Middlesbrough el fitxés i, posteriorment, al 2018. anés a parar al Wolverhampton. I als Wolves ha acabat d'explotar.

Potent, físic i amb molta qualitat individual, Adama s'ha convertit amb el pas del temps i amb 25 anys en un dels extrems més desitjats de la Premier League. Un futbolista molt fort i molt ràpid que ha cridat l'atenció dels grans clubs d'Europa. I ara es confirma que Bartomeu es va equivocar deixant-lo marxar.

Adama Traore Barca @ChampionsLeague

Adama Traoré jugant amb el Barça / @ChampionsLeague

El Newcastle s'interessa per Adama Traoré

Però és que Adama ara és un dels noms que sona per aterrar al nou ric d'Europa. Segons apunta la premsa anglesa en les últimes setmanes, dins de revolució del Newcastle United després de la compra del club per part del Fons Públic d'Inversió de l'Aràbia Saudita, hi apareix el jugador català.

El Newcastle, propietat de Mohammed bin Salman, el príncep hereu de l'Aràbia Saudita, està buscant futbolistes de qualitat per rellançar el seu nou club. Buscant jugadors per les posicions d'extrem té diversos noms a la llista, com són Vinícius Júnior, Ousmane Dembélé... i ara Adama Traoré.

Adama Traore Victor Sanchez Espanyol Wolves EFE

Adama jugant en un partit entre els Wolves i l'Espanyol / EFE

Així doncs, si el Barça volia veure com es produïa el retorn d'Adama Traoré al Camp Nou, ara li ha sortit un altre pretendent de molt nivell. I també afegint l'interès del Liverpool per Adama, sembla que el futur de l'extrem de l'Hospitalet es convertirà en una subhasta.

 

Imatge principal: Josep Maria Bartomeu parlant en una roda de premsa del Barça / EFE