La direcció esportiva del Barça ha iniciat un intens debat intern sobre Marc-André Ter Stegen. Ningú no dubta que l'alemany és un dels millors porters del món i que la seva excel·lent capacitat per jugar amb els peus s'adapta meravellosament bé a l'estil del Barça.

Ara bé, també s'ha posat a sobre de la taula l'elevada fitxa del porter i la necessitat del club per obtenir diners mitjançant traspassos i és evident que Ter Stegen és un dels jugadors per qui es podria aconseguir una xifra elevada. A més, cal afegir que el porter fa un temps que no passa pel seu millor moment, ja que ja no és tan decisiu com abans. Després de l'operació a què es va sotmetre abans de l'Eurocopa, Ter Stegen ha baixat el seu rendiment, un aspecte que preocupa en el club.

Ter Stegen Barca Gamper @FCB

Marc-André Ter Stegen, porter del Barça / FCB

Ofertes per Ter Stegen

I al debat s'ha afegit l'interès que ha arribat per part de diversos clubs en el porter. El Bayern de Munic, per exemple, pensa a Ter Stegen com a substitut ideal per a Neuer, encara que el blaugrana només acceptaria si l'actual capità del conjunt bavarès marxés, una cosa que sembla improbable.

També ha arribat l'interès del Manchester United, del Chelsea i, especialment, del Tottenham, disposat a posar una gran oferta a sobre de la taula. El Barça, tanmateix, no té clar si cal apostar per seguir amb Ter Stegen, ja que és un porter que s'ha adaptat al club i a la ciutat, o utilitzar-lo per sanejar els comptes. El debat està obert.

Onana Ajax Tottenham Europapress

Onana, principal candidat per substituir a Ter Stegen / Europa Press

Onana, favorit per a substituir a Ter Stegen

En el cas que Ter Stegen acabés fora del Barça la pròxima temporada, la direcció blaugrana ja valora els possibles substituts, ja que Neto no seguirà amb total seguretat a la plantilla. Una opció és anar per André Onana, el porter de l'Ajax, amb passat blaugrana, que després dels seus problemes per un tema de dopatge (va donar positiu en prendre per error una medicació de la seva dona) ha decidit canviar d'aires. Onana coneix el club blaugrana i acaba contracte, per la qual cosa seria una incorporació sense cost de traspàs.

Una altra opció és fitxar un porter de garanties a cost zero. El gran elegit seria Hugo Lloris, campió del món amb França, que acaba contracte amb el Tottenham. I la tercera via seria apostar pel planter, ja que tant Arnau Tenas com Iñaki Peña estan demostrant un nivell molt alt. El que està clar és que Ter Stegen, un intocable per a Josep Maria Bartomeu, ha passat a formar part d'un debat. Continua sense haver-hi resposta.

 

Imatge principal: Joan Laporta, president del Barça / EFE