La selecció espanyola ha fet història al Mundial de França tot i caure als vuitens de final contra els Estats Units (1-2). La vigent campiona del món ha aprofitat dos regals des del punt de penal per contrarestar el gol de Jenni Hermoso, que ha donat esperances a Espanya.

Gols per començar

Sense temps a gairebé res, han començat a arribar els moviments. En el primer minut de joc ha estat la blaugrana Patri Guijarro qui ha estat a punt de marcar el primer gol del partit. Però les primeres en avançar-se han estat les nord-americanes. Només era el minut 5 quan Mapi León ha comès penal i Rapinoe ha avançat als Estats Units.

Les vigents campiones del món han arrencat de la millor manera possible, confirmant el favoritisme, però la qualitat de les nord-americanes ha estat contrarestada amb la lluita espanyola. Al minut 10 Lucía ha pres la pilota en una acció de manual de pressió i Jenni Hermoso ha resolt amb un golàs tot superant una erràtica portera americana. I Espanya s'ha convertit en la primera selecció en marcar-li un gol als Estats Units en aquest Mundial.

Els gols i l'empat en el marcador en només deu minuts han deixat l'exemple perfecte del que seria el partit. Igualtat màxima, treball i esforç constant de les dues seleccions, i partit obert fins als últims minuts.

Un nou penal decisiu

Les futbolistes dels Estats Units no han deixat en cap moment d'inquietar l'esquema espanyol. Ocasions i més ocasions per a les nord-americanes, però també clares respostes de les espanyoles. Ni la lesió de Vicky Losada ha pogut restar la il·lusió al combinat de Jorge Vilda, que ha representat la famosa "garra" espanyola que l'equip masculí ja no acostuma a demostrar.

Aquesta força de les espanyoles i l'incansable lluita en cada pilota, ha deixat les triple campiones mundials contra les cordes en moltes ocasions. La falta de precisió i d'entesa d'Hermoso, Alèxia Putellas i Nahikari no han permès més il·lusions. La gran feina defensiva ha tingut la traducció en l'anul·lació de la màxima golejadora del torneig, Alex Morgan, que ha estat totalment desapareguda.

Espanya s'ha defensat amb pilota quan ha pogut i en cap moment ha renunciat a donar la sorpresa. Però un altre penal d'Espanya, aquesta vegada de Torrecilla i molt més discutible que l'anterior, ha decidit el quartfinalista. Ni la posterior revisió al VAR ha fet canviar d'opinió a l'àrbitra. Rapinoe ha completat un doblet definitiu també des dels onze metres.

Tot i gastar totes les bales, més vuit minuts d'afegit, la selecció espanyola ha dit adeu al Mundial de França, però ha marxat amb el cap ben alt. Espanya ha fet història i ha posat en dubte la triple campiona mundial Estats Units, que amb patiment ha passat als quarts de final de la competició.