Motius per enfadar-se no li sobren al Barça. Però també perquè veu com habitualment els seus objectius principals s'acaben frustrant. I Joan Laporta ha vist com l'arribada del Mundial de Qatar ha trastocat molts plans i ha aparegut una rebel·lió desastrosa. I el Barça haurà de prendre una decisió important en les properes setmanes.

Frenkie de Jong es rebel·la al Barça

El futbol és marcar gols i guanyar partits, però per aconseguir-ho cal ser millor que els rivals. I això el Barça no ho està acabant d'aconseguir en els últims anys. La sortida de jugadors importants i un canvi de cicle inevitable han provocat que el club blaugrana ara necessiti nous al·licients. Això vol dir que s'han de buscar nous fitxatges.

Joan Laporta Pere Aragonès riendo / Foto: EFE
Joan Laporta aplaudint / Foto: EFE

Ja en el passat mercat de fitxatges d'estiu es van fer diverses incorporacions de molta qualitat, però no van ser suficients. I alguns objectius del Barça van acabar sense arribar perquè no es van vendre els jugadors que volien. Un dels candidats principals per abandonar el Camp Nou era Frenkie de Jong, però el migcampista neerlandès es va aferrar a la seva cadira.

Tot i això, la intenció del Barça segueix sent la mateixa i ja pensaven que el proper mes de gener o ja de cara a l'estiu del 2023 es podrien desfer de De Jong i de la seva alta fitxa per incorporar algun nou futbolista estrella. I des del Barça ja estan veient com De Jong s'està rebel·lant.

Frenkie de Jong Nicolas Jackson Barça Villarreal / Foto: EFE
Frenkie de Jong rematant una pilota / Foto: EFE

La negativa de Frenkie de Jong

Tal com informa Culemanía, De Jong ja ha enviat un missatge al Barça i a Joan Laporta just quan ha marxat al Mundial de Qatar. El neerlandès es vol quedar al Barça i així ho ha fet saber. Una repetició del que ja va passar el passat estiu i per això De Jong es va quedar al Barça.

Ara, però, aquesta negativa de De Jong pot provocar conseqüències desastroses al Barça, ja que si el neerlandès no marxa, no hi hauran tants diners per incorporar nous jugadors. A més, sabent que De Jong té una de les fitxes més altes de la plantilla culer. I, si acabés marxant, el Barça tindria un gran alleujament a la massa salarial. Ara és titular, però podria deixar de ser-ho.

De Jong Barça Almeria / Foto: EFE - Marta Pérez
Frenkie de Jong jugant amb el Barça / Foto: EFE - Marta Pérez

Per tant, si no canvien molt les coses, el Barça es veurà obligat a seguir comptant amb Frenkie de Jong uns quants anys més. Recordem que el migcampista neerlandès, de 25 anys, encara té contracte fins al 2026 i sembla que no té previst marxar del Camp Nou abans d'hora. Un nou problema per al Barça que no s'acaba de resoldre.