Durant la jornada del darrer divendres, va transcendir la malaurada notícia de la mort d'Artur Travesa i Solsona  (Barcelona, 15 de juliol de 1928 - Terrassa, 18 de març de 2022), el president més longeu de Catalunya i el soci número nou del Barça. No obstant això, el mateix Artur afirmava que, encara que l'any 2014 va rebre la insígnia d’Or i Brillants en honor als seus 75 anys de soci del Barça, "en són més perquè el meu pare em va afiliar abans de la Guerra Civil, però des de l'any 36 al 39 vam fugir de Barcelona i no es van fer efectives les quotes. L'any 1939 vam tornar a donar-nos d'alta tota la família."

A banda de ser un dels referents del teixit associatiu terrassenc, un dels trets característics més ressenyables de la vida del Senyor Travesa era el seu fort sentiment d'arrelament i pertinença a la seva terra, en especial al barri de Les Fonts de Terrassa i al club de la zona.

Artur Travesa UE Les Fonts Carme Morales

Artur Travesa, durant la inauguració de les noves instal·lacions de la UE Les Fonts / Carme Morales

Tota una vida dedicada a la Unió Esportiva Les Fonts

Artur Travesa, va ser el soci número 9 de tota la història del Barça, però el seu nom també ocupa un lloc a la història de l'esport català en ser el president d'un club de futbol més longeu de Catalunya. Concretament, van ser més de 54 anys presidint la Unió Esportiva Les Fonts, que va néixer i créixer sota el seu nom.

Travesa va ser l'impulsor del club per a la seva fundació, però també per a la seva preservació i manteniment davant la dificultat que suposava no jugar en un camp propi i haver de fer-ho en unes instal·lacions alienes. Malgrat aquestes dificultats, la Unió Esportiva Les Fonts va poder inaugurar el seu nou camp de futbol el darrer mes de setembre. En la seva inauguració, el mateix Travesa va remarcar el hàndicap que ha suposat per al club no poder jugar un partit com a local a un camp propi durant aproximadament una dècada.

Artur Travesa Mascarilla Mon Terrassa

Artur Travesa, president de la Unió Esportiva Les Fonts, durant la inauguració del nou camp del club / Món Terrassa

El seu primer partit del Barça en directe va ser l'any 1928

L'humor picaresc també l'acompanyava a tot arreu. Tal com va afirmar a una entrevista concedida a Mundo Deportivo, "hi ha una antiga imatge de 1928 al museu del Barça en què apareixen els meus pares a les graderies de Les Corts". Tot assenyalant a la seva mare, bromeja dient que "ja estava embarassada de mi. O sigui que aquest seria un dels meus primers partits en aquell estadi".

Des del primer dia fins l'últim, Artur Travesa ha estat culer i fontí com el que més i a parts iguals. Sempre al·legava que "tinc respecte i obediència a tots els presidents, això sempre ho he tingut, però de la mateixa manera, el que dic i mantinc és que si algú s'ha endut un vestit del club, que el torni". Descansi en pau, Senyor Travesa.

 

Imatge principal:  Artur Travesa, parlant per Canal Terrassa Vallès / Ajuntament de Sant Quirze del Vallès