Pas enrere del Girona en la lluita per l'ascens directe a Primera Divisió. Aquest diumenge, el conjunt blanc-i-vermell ha empatat contra el Mirandés a Anduva (1-1) per culpa d'un penal comès per Àlex Granell, el capità, quan només quedaven 7 minuts de partit. La victòria hauria tingut una importància vital, i és que els principals rivals del conjunt gironí, l'Almeria, el Saragossa i l'Osca, tampoc han pogut sumar els tres punts. Els de Montilivi enllacen sis jornades sense perdre, però, quan només queden setze capítols de campionat, segueixen a sis punts de la segona plaça.

Això és Segona

L'estadi del Mirandés resumeix perfectament el què pot ser la Segona Divisió: poc públic a les graderies, un terreny de joc en condicions discutibles i moltes pilotades. A la primera part, els de Pep Lluís Martí no han patit en defensa però tampoc han estat capaços d'intimidar en atac.

El tècnic mallorquí ha apostat per un onze amb cares noves com Àlex Gallar, Jairo o Jonás Ramalho; probablement pensant que el partit seria llarg i que caldrien revulsius. Així, l'única oportunitat blanc-i-vermella del primer temps ha arribat just abans del descans, quan Samu Saiz -el millor de l'equip- ha posat a prova Jesús 'Limones' amb un xut des de fora de l'àrea.

Stuani no falla, Granell sí

La segona part ha tingut una tònica molt diferent a la primera. El Girona, conscient que els tres punts tenien un valor especial, ha buscat el primer gol amb insistència i ha estat a punt de trobar-lo amb oportunitats de Saiz, Stuani i Ramalho, en un servei de córner que ha rematat amb el cap. Martí, paral·lelament, ha introduït Brandon Thomas i Borja García al terreny de joc. Necessitava més pólvora.

La pólvora, però, a Montilivi té nom i cognom: Cristhian Stuani. En el minut 75, el punta uruguaià ha aprofitat un penal per mans del Mirandés per signar el 0-1, la seva 23a diana del campionat.

Semblava que el Girona s'enduria una victòria de prestigi de Miranda d'Ebre, però aleshores, quan només quedaven 7 minuts de temps reglamentari, Granell ha comès una nova pena màxima per mans i Matheus Aias no ha perdonat.

Amb l'empat, els gironins segueixen ocupant la cinquena posició, en zona de play-off però a 6 punts del Saragossa, el segon classificat.