Xavi Hernández veu en Matthijs de Ligt un fitxatge necessari i pràcticament obligatori. Gerard Piqué ja té una edat, i es parla seriosament de la possibilitat que es retiri a final de temporada. I el Barça no té centrals de garanties, només Ronald Araújo, mentre que Eric García està sent especialment irregular. Això ha portat el nou entrenador a demanar nous noms per a aquesta demarcació, i un dels que més li agrada és el crack nascut el 1990.

No és cap desconegut, i Joan Laporta valora la seva possible contractació. El cert és que porta a l'agenda des de fa bastant temps, i, al passat, va estar realment a prop d'aterrar. Però la Juventus de Torí ho va impedir, emportant-se la subhasta, i pagant una quantitat desorbitada, tant al futbolista, com al seu antic club, l'Ajax d'Amsterdam. No obstant això, les coses no han anat massa bé per a cap de les parts.

Xavi Hernandez Laporta Yuste entrenament FC Barcelona

Xavi Hernández, amb Joan Laporta i Rafa Yuste

Començant per l'entitat 'bianconera', que cada any ha anat a pitjor, i ha deixat de ser una de les favorites a la Champions League. La campanya anterior van quedar quarts a la Serie A, i en aquesta, ocupen la meitat de la taula. Per part de l'internacional holandès, mai no ha acabat de consolidar-se l'onze inicial, i el seu rendiment no ha estat a l'altura de les expectatives. Ha estat molt criticat, i no ha justificat els 86 milions d'euros que va costar.

Per això, vol sortir d'Itàlia, i a l'Allianz Stadium no posaran massa obstacles, sempre que arribi una bona oferta. L'agent del defensor de 22 anys, Mino Raiola, ja s'està movent al mercat per aconseguir trobar-lo un comprador, i no veu amb mals ulls la possibilitat de fer negocis amb el Barça. De Ligt, al seu dia, es va deixar voler pel conjunt blaugrana, i va arribar a dir que Barcelona era la seva ciutat favorita.

De Ligt Juventus Europa Press

Matthijs de Ligt

A més, allà juga el seu millor amic, Frenkie de Jong, un altre punt a favor per decidir-se a aterrar en el Camp Nou. Després de l'arribada de Xavi, veu un projecte molt més ambiciós i estable del que hi ha actualment en la Juve. L'únic problema serà als diners, ja que 'la Vecchia Signora' demanarà molt.

I Laporta no té previst fer bogeries, i menys, per un defensa.

El Chelsea, l'altre gran pretendent de Matthijs de Ligt

Tampoc no ajuda massa el Barça el fet que el Chelsea estigui molt interessat en el guanyador del Golden Boy de 2018. Després d'oblidar-se de Jules Koundé, del Sevilla, han posat la seva atenció en De Ligt, que veuen com una molt bona incorporació, sobretot, si perden Antonio Rüdiger.

El potencial econòmic dels 'blues' no és cap misteri, i poden pagar tot el que demanin pel neerlandès.

L'únic as a la màniga de Laporta serà Raiola.