Mino Raiola vol que Erling Haaland sigui jugador del Barça la pròxima temporada i, d'aquesta manera, guanyar-se la confiança de Joan Laporta després de no poder fer negocis amb el club blaugrana després de la seva mala relació amb Josep Maria Bartomeu. Raiola ja es va reunir amb el nou president del Barça a començaments de l'estiu, i deixant-se veure en públic, un primer pas per intensificar els contactes.

El representant, conscient que el Barça no pot competir econòmicament en aquests moments amb els grans clubs d'Europa, busca la fórmula que li doni avantatge als blaugrana en l'operació Haaland, i aquesta passa obligatòriament per oferir-li al Borussia Dortmund una cosa que desitgi més enllà dels diners.

Mino Raiola @minoraiola

Mino Raiola, representant d'Erling Haaland / @minoraiola

Dembélé, clau en l'operació

Raiola és coneixedor de l'interès del Dortmund per recuperar Ousmane Dembélé. L'extrem francès, que un any després de l'altre fracassa en el Barça per culpa de les lesions i del seu caràcter díscol, va mostrar la seva millor versió a Alemanya. El Dortmund creu que Dembélé tornaria a ser important a l'equip, doncs l'estil de joc s'adapta molt millor a les seves virtuts, i veu una oportunitat d'or per recuperar-lo a baix cost.

El problema és que Dembélé acaba contracte el proper 30 de juny, pel que el Barça necessita renovar-lo per després poder afegir-lo en l'operació Haaland. En un primer moment, el pla del jugador era no renovar i, d'aquesta manera, poder fitxar després pel Dortmund o pel club que vulgui emportant-se una suculenta prima de fitxatge. Aquesta idea, però, ja ha desaparegut, ja que el Barça ja li ha comunicat al seu representant que si es nega a firmar no jugarà, ja que el club no pensa promocionar-lo perquè després se'n vagi sense deixar part de la inversió que es va fer per ell.

Ousmane Dembele Borussia Dortmund EFE

El Dortmund veu amb bons ulls el retorn de Dembélé / EFE

Dembélé interessa al Dortmund

Una vegada renovat, el Barça ja podrà oferir-li-ho al Dortmund. La valoració que fa el Barça de Dembélé és de 50 milions d'euros, tant per la seva edat com pel seu caixet, per la qual cosa si la clàusula de Haaland passa a ser de 75 a 90 milions d'euros, depenent d'uns variables, el Barça considera que podria fitxar el noruec donant Dembélé i una xifra propera als 40 milions d'euros.

Raiola, promotor del pla, creu que amb aquesta fórmula el Barça guanyaria avantatge respecte als seus competidors, encara que a canvi el club blaugrana se l'haurà de recompensar d'alguna manera, com podria ser fitxant Pogba, un altre jugador representat per l'italià que ha decidit canviar d'aires el pròxim estiu.

 

Imatge principal: Erling Haaland, celebrant un gol amb el Borussia Dortmund / Europa Press