Florentino Pérez té clar que vol a Kylian Mbappé al Reial Madrid. El màxim mandatari blanc somia amb l’atacant francès i es desperta als matins pensant en el moment en què vestirà la samarreta blanca per primer cop. No obstant això, de les dues grans estrelles cridades a marcar una època al futbol mundial, Florentino no es conforma amb quedar-se'n només una. Erling Haaland és l'altre crac mundial que vol reclutar, i en el cas del noruec, és pràcticament impossible que no surti del Borussia Dortmund a l'estiu de 2022.

Segons ha informat AS, el representant del futbolista Mino Raiola i el CEO de l'entitat borusser tenen un pacte no escrit que facilitarà la sortida de l'ariet de l'equip alemany. El preu del seu traspàs rondaria els 100 milions d'euros, una xifra econòmica si tenim en compte que Haaland encara té contracte en vigència fins a 2024 i que el seu valor de mercat és de 150 milions d'euros. 

Haaland Europa Press

Haaland, fent el gest del marcador de 4-0 / Europa Press

Un patrocini podria pagar el traspàs de Haaland al Barça

El Reial Madrid té un hàndicap que Florentino Pérez no havia valorat. La seva samarreta és Adidas i Erling Haaland té un contracte de patrocini amb Nike. El futbol actual mou quantitats de diners sobergues i els contractes de patrocini juguen un paper molt important a la inflació de l'esport. El cost del traspàs de Haaland ronda els 400 milions d'euros, però Joan Laporta podria evitar haver d'afrontar tal quantitat amb l'ajuda de Nike. 

La multinacional estatunidenca farà el possible per allunyar al futbolista noruec d'Adidas en ser la seva màxima competència. Si Haaland acabés a un equip vestit per Nike, les vendes es dispararien. Si, contràriament, anés el Madrid, qui obtindria un repunt a la facturació en samarretes seria Adidas. 

Barça Real Madrid Joan Laporta Florentino Pérez Europa Press

Joan Laporta, parlant amb Florentino Pérez / Europa Press

El paper de Mino Raiola

Pel que fa a Mino Raiola, és cert que té millor relació amb Joan Laporta que amb Florentino Pérez, però aquest petit avantatge dels blaugrana en el cas Haaland s'equilibra si posem el focus al múscul financer d'ambdós clubs. El Madrid té el clar objectiu de Mbappé, però tal com va dir Javier Tebas, podrien fitxar-los als dos. D'altra banda, el Barça està ensorrat econòmicament, però si Nike entrés a l'operació, podríem estar parlant d'un traspàs viable. 

Raiola només mirarà la seva butxaca. Ja ha informat, SkySports que, en el traspàs per Haaland, l'agent neerlandès demanarà una comissió de 40 milions d'euros. Actualment, el davanter borusser és el seu millor client i no vol perdre l'oportunitat de fer-se amb un bon tros del pastís.

 

Imatge principal: Mino Raiola amb ulleres de sol / EFE