Una vegada amb el títol de Lliga a les seves vitrines, al FC Barcelona ja poden posar tots els seus esforços al mercat de traspassos que s'acosta. Una finestra que serà especialment moguda als despatxos del Camp Nou, tal com asseguren fonts properes al club. Des del Barça estan convençuts que podran fer front a tots els fitxatges que volen escometre per reforçar la plantilla i fer aquest salt de qualitat que li falta per competir per Europa.

Joan Laporta ho sap i està disposat a tot. Però, davant dels problemes econòmics blaugrana, amb un marge salarial molt ajustat, els culers hauran de tornar a fer màgia perquè puguin aterrar cares noves a la ciutat Comtal. Tanmateix, abans hauran de resoldre els 'problemes' que tenen a casa. El conjunt català se les ha d'enginyar per inscriure la pròxima temporada diversos jugadors que haurien renovat amb l'entitat culer.

Joan Laporta Barça Rayo Vallecano / Foto: Europa Press
Joan Laporta amb el polze cap a dalt a la llotja del Camp Nou / Foto: Europa Press

Pablo Gavi, un intocable per a Xavi

En aquest aspecte, un dels casos més sonats és el de Pablo Gavi. El centrecampista sevillà té contracte en vigor fins a 2026, no obstant això, es parlava d'una possible clàusula al seu contracte que el deixaria lliure en cas de no poder ser inscrit amb el primer equip el pròxim 1 de juliol.

De moment, Gavi, segueix amb fitxa de filial, en espera d'encaixar el Fair Play financer. Aquesta situació, incloent-hi l'esmentada clàusula, van fer saltar les alarmes a can Barça i es van disparar tota mena de rumors. El que va sonar amb més força era un possible interès del Chelsea en el jove futbolista blaugrana, que volia aprofitar la precarietat i l'embolic culer per convèncer Gavi de recalar a Stamford Bridge.

Pablo Gavi trist enfadat FC Barcelona / Foto: EFE - Alejandro Garcia
Pablo Gavi es lamenta d'una ocasió fallada amb el Barça / Foto: EFE - Alejandro Garcia

Uns moments de sotsobre que van desestabilitzar tant la institució com el jugador de 18 anys, amb una campanya contra ell que va fer que durant uns quants partits el seu rendiment descendís. Però és un dels intocables de Xavi Hernández i sembla que així continuarà sent.

Gavi no es mou del Barça

A la seva curta edat és un dels pilars fonamentals d'aquest Barça, ha jugat 93 partits amb el primer equip i ha anotat 4 gols i repartit 12 assistències. Números significatius per a un Gavi el joc del qual va molt més enllà de les estadístiques. Aporta aquesta agressivitat que només tenen uns quants i un gran treball defensiu.

Gavi petó @pablogavi
Pablo Gavi celebrant un gol amb el Barça llançant un petó / Foto: @pablogavi

Per això, davant de tot l'enrenou generat, Gavi ha sortit al pas de tots els rumors per deixar clar que no es mourà del Barça. Ho ha assegurat a Movistar+, on ha dit que la seva idea és la de continuar molts anys vinculat al club dels seus somnis: "Jo estic tranquil, que ho estiguin ells també", referint-se a l'afició.

El jugador que va sortir del planter blaugrana ha afegit que "jo sempre de petitó m'he volgut quedar al Barça" i confirma que "el Barça és el club dels meus somnis, jo sempre ho dic". Unes declaracions que hauran calmat les aigües entre els aficionats blaugrana que ja respiren tranquils. Hi ha Gavi per a estona.