El Barça paga la falta d'encert i cau contra el Milan en l'últim partit de la gira pels Estats Units. Un gol d'André Silva al minut 92 deixa els blaugrana sense premi a San Francisco (1-0). L'amistós consolida apostes del club i perfila l'alineació de cara al debut oficial, contra el Sevilla.

Ernesto Valverde ha tornat a demostrar que el relleu a la sortida de Lucas DIgne és a casa. El club no sortirà al mercat per buscar-li un substitut al defensa francès perquè confia en Marc Cucurella i Juan Miranda. Contra el Tottenham va ser Cucurella qui va completar un onze ple de jugadors del primer equip. Avui ha estat el torn de Miranda, que ha aguantat els 90 minuts del partit. L'entrenador segueix apostant pels tres fitxatges, cada vegada més adaptats.

El Barça ha seguit acumulant bones sensacions. Aquesta vegada, amb Paco Alcácer de davanter centre. Sergi Roberto, capità, està plenament consolidat al mig del camp. La confiança cega en les seves possibilitats l'ha convertit en la millor alternativa a Sergio Busquets. Ja no hi ha escèptics amb el fitxatge d'un Arthur Melo que cada dia s'assembla més a Xavi Hernández, tot i que això pugui semblar exagerat per a un futbolista de 21 anys.

Acumulant talent per davant de la defensa, els blaugrana han marcat el ritme del partit. I ho feien tot i la dificultat de distingir les samarretes fosques d'uns i altres. Malcom, elèctric, ha tingut l'ocasió més clara de la primera part estavellant una pilota al pal. Munir El Haddadi, en la seva particular guerra per quedar-se al Camp Nou, no ha pogut trencar el 0-0 tot i provar-ho amb xuts que han marxat fora per poc. Al Barça només li faltava el gol per traslladar el domini del camp al marcador.

Els italians centraven totes les seves opcions en defensar-se i sortir al contracop. Avui, Valverde ja no ha fet tants canvis. I l'equip ho ha agraït. No s'ha partit per la meitat després del descans o en l'últim tram de la segona part. Ter Stegen ha tingut els primers minuts de pretemporada. L'entrada de Riqui Puig ha servit perquè el culer comenci a estrènyer vincles amb un jugador que encara té cara de nen però desafia qualsevol rival amb una pilota als peus. Per davant de Roberto, Puig ha provocat faltes i targetes. Parla l'idioma Barça i això no està pagat amb milions. És menut, però el seu futbol, als 18 anys, ja projecta una gran ombra.

El 0-0 suposava poc premi per al Barça. I és per això que l'equip ha inclinat el camp a mesura que s'apropava el xiulet final. L'empat enviava el partit als penals. Nélson Semedo, incisiu per la banda dreta, no ha tingut clarividència  quan ha trepitjat l'àrea rival i Puig ha enviat fora un xut des de dins de l'àrea. La voluntat de Valverde era tornar dels Estats Units amb una victòria. Però ho ha fet amb una derrota. El Milan ha aprofitat un contracop en l'última jugada del temps afegit per consumar una injustícia. André Silva ha enganyat Ter Stegen.

L'equip no ha tingut temps per reaccionar, però tindrà una setmana per assumir que la imatge d'aquesta gira és molt millor que els resultats (dues derrotes i una victòria per penals). El Sevilla i la Supercopa d'Espanya (a Tànger) esperen.