El Barça excel·leix a la Champions League i torna a demostrar que té plantilla per brillar. Wembley, un estadi que evoca grans records als culers, seguirà sent territori blaugrana perquè Leo Messi ha liderat la victòria contra el Tottenham Hotspur després de retrobar el millor joc (2-4).

Els blaugrana sobresurten ofensivament, però tornen a pecar en defensa. Grandiós partit de Messi, precisa exhibició d'Arthur Melo i molt complet el joc del Barça.

El Barça millora l'actitud

Ernesto Valverde ha tingut la primera prova d'entitat aquesta temporada i s'ha decantat per Arthur en el lloc de Dembélé. I amb un onze de gala, amb Coutinho d'extrem i Semedo i Lenglet suplint els lesionats, el Barça ha carburat.

Des de ben d'hora, al minut dos, que els blaugrana ja han deixat les coses clares. Primera gran ocasió de perill i el Barça que genera el futbol sobre la gespa en mal estat de Wembley. Un espectacular Messi ha servit des del cercle central cap a Jordi Alba. I el lateral, ja des de dins l'àrea rival, ha assistit a la frontal per a Coutinho, que ha resolt amb un xut ajustat al pal amb el porter ja batut i fora de lloc.

Gol Coutinho Barça Tottenham Champions   EFE

Una declaració d'intencions dels futbolistes del Barça de retornar al seu millor joc. I així ha estat perquè tots han mostrat una gran actitud, a diferència dels últims partits.

Messi ha liderat el joc amb la seva omnipresència per tot el camp i l'equip l'ha acompanyat. Sobretot Arthur, completant un molt bon partit. El Tottenham, però, no ha fet un pas enrere i també ha discutit la pilota i les ocasions al Barça.

Quan els blaugrana han tornat a prémer l'accelerador, ha tornat a fer mal. Connexió Messi-Suárez-Coutinho i finalment Rakitic s'inventa una espectacular gardela des de fora l'àrea que toca al pal i acaba entrant a la porteria d'Hugo Lloris. A punt d'arribar a la mitja hora del partit i el Barça ja manava sense oposició.

Gol Barça Tottenham Champions Coutinho Messi   EFE

Els pals de Messi

Però ja a la segona meitat i després d'un rondo de quinze minuts abans del descans, Messi s'ha posat en mode extraterrestre. El Barça i el Tottenham anaven a cent per hora, però el '10' blaugrana anava encara a més velocitat.

Messi ha esdevingut un maldecap per a la defensa del Tottenham. Ben bé podia assistir als seus companys des del mig camp i deixar-los en una situació clara de gol, com ell tot sol es podia generar una ocasió davant tres rivals. I amb la seva diagonal de sempre ha creat màgia.

Minut 47 i minut 51, dues ocasions calcades d'aquelles que li agraden a l'argentí. No han estat xuts, però sí dues passades cap a la porteria. Impossible per a Lloris, però el pal ha frenat el gol de Messi en dues ocasions. Vuit pals de l'argentí en aquest inici de la temporada.

La festa dels gols

Moments de plaer blaugrana amb la pilota, que inesperadament han estat contrarestats per la gana del golejador Harry Kane. El Tottenham tenia cinc futbolistes imprescindibles de baixa, però el gran golejador anglès es pot inventar un gol ell sol. I així ho ha fet després dels dos pals de Messi per posar la por al cos del Barça.

Tot i el resultat d'1-2, Messi ha persistit per aconseguir el seu gol. I dit i fet. L'ha aconseguit quatre minuts després de l'estocada de Kane empenyent la pilota des del punt de penal.

Messi gol Barça Tottenham Champions   EFE

Un resultat, però, que no seria definitiu. Gran partit del Barça en matèria ofensiva, però també ha pecat defensivament. Les febleses darrere també han aparegut a la Champions. Un mínim espai o una mínima ocasió del Tottenham, i mig gol. Nou minuts després del gol de Messi, Lamela ha marcat amb un xut des de la frontal que Lenglet ha desviat.

​I el partit s'ha tornat a obrir. El Tottenham tenia vint-i-cinc minuts per empatar, i el Barça ha patit. Sort d'uns providencials Lenglet i Piqué, que han salvat, aquesta vegada sí, el marcador. I Messi ha tingut temps al 90 per sentenciar amb un doblet ja amb el Tottenham abatut.

Segona victòria del Barça a la Champions, confirmant el liderat del grup, amb un Messi sublim. L'argentí torna a liderar el Barça amb un doblet de gols i de pals.