Partit d'alt voltatge i molt calent entre l'Argentina i Xile pel tercer lloc de la Copa Amèrica. El partit que ningú vol jugar, entre els perdedors de les semifinals, i dues seleccions històriques amb una ferma rivalitat. Però les espurnes més grans han saltat entre els dos capitans: Leo Messi i Gary Medel.

L'Argentina ja guanyava per 2-0 gràcies als gols d'Agüero (assistència de Messi) i de Dybala, quan Messi i Medel s'han encarat després d'una jugada atacant del futbolista del Barça. El '10' argentí ja havia patit durant tot el partit alguna entrada agressiva dels rivals xilens i del mateix Medel, però al minut 37 ha explotat. Lluitant dins l'àrea de Xile, els dos capitans s'han encarat.

Cops de pit entre l'un i l'altre. Picabaralla pujada de to entre els dos jugadors. I l'àrbitre paraguaià Mario Díaz de Vivar ha pres una decisió salomònica: expulsats els dos.

La decisió, que ha estat revisada posteriorment pel VAR, ha acabat sense canvis. L'àrbitre principal s'ha mantingut ferm i abans del descans les dues seleccions s'han quedat amb 10. Messi no s'ho creia i ha somrigut irònicament, però ha marxat camí dels vestidors. Segona expulsió de la seva carrera (mai amb el Barça).

Casualitat o no, Messi ha estat rigorosament expulsat el partit després d'atacar els àrbitres de la Copa Amèrica.