El Mundial de Qatar, com no podia ser de cap altra manera, continua sent motiu d'alegria i de debat a l'Argentina. Els orgullosos ciutadans del país sud-americà recorden a cada estona el campionat mundial que va conquerir la seva selecció, fa poc menys d'un any, quan es van canviar els calendaris perquè Qatar pogués acollir el màxim torneig internacional a nivell de seleccions.

Homes com Leo Messi, el gran artífex de la gran victòria i que, per fi, va poder guanyar l'únic trofeu que li faltava, el Dibu Martínez o Julián Álvarez, entre molts d'altres, van ser peces clau de l'albiceleste per entendre el seu èxit, en un camí que va iniciar amb molt mal peu, encara que va acabar de la millor forma per a ells. Just quan es compleix un any, l'afició ja pensa en un nou objectiu.

Messi Argentina / Foto: EFE - Juan Ignacio Roncorini
Leo Messi somrient amb la selecció argentina / Foto: EFE - Juan Ignacio Roncorini

L'adeu de Scaloni més a prop

El 2024, l'Argentina, disputarà la Copa Amèrica, que se celebrarà de juny a juliol, tot i que encara no hi ha calendari oficial. Totes les mires estan posades en el campionat, tanmateix, molts argentins no volen que arribi aquesta cita, perquè comportarà un dolorós comiat.

Un adeu emotiu que no serà de cap futbolista, sinó el del mateix seleccionador, Lionel Scaloni. Segons informa Don Balón, i segons es desprèn de les declaracions de l'entrenador després d'un partit amb el combinat nacional, la idea del míster de l'albiceleste és abandonar el càrrec una vegada finalitzada la Copa Amèrica, independentment del resultat que aconsegueixi la selecció argentina.

Lionel Scaloni seleccionador Argentina / Foto: EFE - Friedemann Vogel
Lionel Scaloni dirigint la selecció argentina / Foto: EFE - Friedemann Vogel

Una suposada decisió que ha deixat gelats als aficionats, i als directius de la Federació de l'Argentina. Amb Lionel Scaloni als comandaments, l'albiceleste va tornar a consagrar-se com a campiona del món i ha tornat a dalt de tot del rànquing FIFA.

L'Argentina es prepara per acomiadar Scaloni

Es pot recordar, també, que amb l'entrenador de Santa Fe a les banquetes, l'Argentina es va convertir en campiona de la Copa Amèrica el 2021 imposant-se al Brasil a la final. Una situació que suma importància a la cita, ja que els argentins defensaran la seva corona.

Leo Messi Lionel Scaloni abraçada Argentina semifinals / Foto: EFE - Tolga Bozoglu
Leo Messi i Lionel Scaloni s'abracen / Foto: EFE - Tolga Bozoglu

Es pot dir sense cap indici de dubte que Scaloni ha tornat a l'Argentina a dalt de tot, després de diversos anys a la deriva, sense acabar de donar amb la tecla per assolir l'èxit. L'arribada de l'entrenador, de 45 anys, va insuflar de moral a un equip que ha combinat l'experiència d'homes com Leo Messi o Ángel Di María, amb la joventut d'Enzo Fernández, Julián Álvarez o Alexis Mac Allister.

Amb diversos mesos al davant, la decisió de Scaloni ha sorprès la federació argentina, que tindrà una difícil feina. O convèncer Lionel Scaloni que segueixi al lloc o buscar un substitut que continuï perpetuant l'èxit aconseguit.