L'Hospital Sant Joan de Déu ha iniciat avui les obres per construir un nou centre d'oncologia pediàtrica, que tindrà un cost aproximat de 30 milions d'euros -dels quals ja se n'han recaptat més de 27- i que preveu obrir les seves portes en el segon semestre de 2020.

En l'acte en el qual s'ha col·locat de forma simbòlica la primera pedra del nou centre, que es dirà SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, ha participat el futbolista del FC Barcelona Lionel Messi, ja que la seva és una de les deu fundacions, al costat de 150 empreses i més de cent mil particulars, que han aconseguit que ja s'hagi recaptat gairebé la totalitat del cost de les obres.

"És un plaer poder ser avui aquí. Per a mi és un moment molt feliç. És extraordinari poder formar part d'aquest projecte i veure-ho fet realitat. Tant de bo puguem curar tots els nois i combatre una malaltia tan cruel com el càncer", ha explicat un Messi visiblement emocionat que no ha pogut esborrar-se el somriure de la cara.

Aquest nou hospital serà un dels centres d'oncologia pediàtrica més grans d'Europa, ja que ocuparà una superfície total de 13.196 metres quadrats en un edifici de quatre plantes annex al de Sant Joan de Déu i podrà atendre a uns 400 pacients a l'any, un 30% més dels que atén en l'actualitat l'Hospital.

El nou recinte comptarà amb 38 habitacions, 8 càmeres per al trasplantament de progenitors hematopoètics, 24 boxs d'Hospital de Dia, 18 despatxos per a consultes externes, a més de quiròfans, laboratoris d'investigació o altres serveis.