El Paris Saint-Germain ha fet pública aquest matí la llista de jugadors convocats pel partit d'aquest vespre (20:45h) al camp de l'Stade de Reims i s'ha confirmat el que era un secret a veus. Leo Messi debuta en una convocatòria i tot apunta a que farà el seu debut amb el seu nou club.

A l'argentí l'acompanyen d'altres estrelles com Di María, Wijnaldum, Donnarumma, Neymar o el futbolista desitjat pel Reial Madrid, el francès Kylian Mbappé, que en les últimes hores sembla que pot allunyar-se de l'equip blanc.

Aquestes són les úniques certeses, però en el dia del possible debut de Leo Messi, es presenten una quantitat d'incògnites que s'aniran resolent al llarg del dia d'avui, o també durant el partit.

1
Si és TITULAR,
jugarà tot el partit?
Messi s'estrena amb el PSG: els grans dubtes del seu debut

És gairebé impossible veure un partit en què Messi comenci com a titular i acabi sent substituït. Durant la seva llarguíssima etapa al Barça i a la selecció argentina, quan Messi i els respectius cossos tècnics han acordat un descans o no jugar tot el partit, l'argentí sol ser suplent i entrar al descans o durant la segona part.

A Messi no li agrada acabar els partits a la banqueta, i si és titular avui contra el Reims no seria estrany veure'l jugar els 90 minuts.

2
Si és SUPLENT,
jugarà passi el que passi?

A hores d'ara, l'opció més viable és que Messi comenci el partit a la banqueta. La superioritat del PSG sobre el seu rival d'avui és evident i a priori no necessita 90 minuts de Messi per tornar a la capital amb tres punts. El PSG ha sumat 9 de 9 punts possibles sense Messi, i això convida a pensar que Pochettino i el futbolista hagin acordat que el debut arribi sortint com a suplent a la segona part.

Fa més de dos mesos des de l'últim partit oficial de Messi, la final de la Copa Amèrica que l'Argentina va guanyar al Brasil, i, com s'ha explicat en el punt anterior, si comença com a titular no serà fàcil de convèncer perquè acabi el partit assegut a la banqueta, així que el club parisenc podria no voler assumir riscos innecessaris i fer que Messi jugui entre 30 o 45 minuts.

3
Quins COMPANYS
tindrà a l'atac del PSG?

Messi ja no combinarà amb Griezmann, Pedri o Jordi Alba, i l'argentí haurà de crear noves sinergies dins la gespa amb els seus nous companys. També és una gran incògnita que farà Pochettino en les posicions atacants. En els tres partits de lliga que han jugat fins ara, Mbappé i Icardi han ocupat les dues posicions més ofensives, però l'argentí està lesionat i queda un lloc lliure en atac.

Neymar, com Messi, entra per primer cop en una convocatòria, i és una incògnita saber si està per jugar el partit sencer, o almenys 45 minuts, perquè pugui jugar una part sencera. Si Neymar i Messi són suplents, les opcions per acompanyar Mbappé en punta passen pel jove Kalimuendo, que en la seva cessió al Lens de la temporada passada, va jugar 29 partits a Ligue 1, amb 7 gols i 5 assistències, o per col·locar Mbappé d'única punta.

En aquest cas, al francès el podrien acompanyar jugadors de banda, com Ángel Di María o l'alemany Draxler.

4
Com serà l'ADAPTACIÓ
a un nou equip?

A Messi no se l'ha vist en un altre equip que no sigui el Barça, i tot canvi requereix d'un procés d'adaptació. Sobre això se li ha preguntat a Mauricio Pochettino, i l'entrenador argentí dels parisencs ha explicat que l'ha vist "molt motivat" i que "s'està adaptant molt bé".

"El que estem descobrint de Leo és un gran professional, un jugador increïble, això no fa falta dir-ho, que s'està adaptant molt bé als seus nous companys", va agregar. A banda de als seus companys, Messi també s'ha d'adaptar a una nova lliga, i a un estil diferent de joc.

Pochettino va argumentar que la lliga francesa és més oberta, amb més transicions que l'espanyola, i confia que "Leo es pot adaptar al que nosaltres proposarem en la seva part tàctica. Ens agrada dominar els partits, tenir la possessió, i això és al que ell també està habituat a jugar."