El de sempre, Leo Messi, ha hagut d'aparèixer per desencallar un derbi ensopit entre el Barça i l'Espanyol (2-0). El duel tàctic se l'ha endut justament el conjunt blaugrana al tram final del partit contra un rival que ha tingut una bona resistència.

Refredant els ànims

Gerard Piqué ja s'havia encarregat d'escalfar la prèvia amb unes sonades declaracions referint-se a l'Espanyol. Dies que preparaven l'escenari d'un duel tens. Però un cop la pilota ha començat a rodar, tot ha canviat.

El Barça ha posat el futbol i el control, amb Leo Messi que s'ha oblidat de les seves molèsties al pubis i ha fet passar pàgina els culers de l'aturada de seleccions. Els blaugrana han tingut el domini de la pilota, amb un equip de gala i amb Luis Suárez plenament recuperat de la seva lesió. Un equip, el d'Ernesto Valverde, que volia seguir la tònica iniciada per Piqué a través de gols.

semedo pedrosa barça espanyol efe

Però els ha costat molt d'arribar perquè l'Espanyol de Rubi, que ja va caure golejat al RCDE Stadium en el mes de desembre, ha canviat de plantejament. Mentalitat de defensiva, amb cinc homes darrere i sense Wu Lei. La referència, tot i que amb la pòlvora mullada, ha tornat a ser Borja Iglesias.

I si el Barça aportava el domini, amb algun xut des de fora l'àrea de Messi, Suárez o Rakitic, la insistència no es traduïa en alegria. L'Espanyol, molt ben posicionat en zona defensiva, ha tingut aquell atreviment al contracop que feia estar els blaugrana molt atents. Però els blanc-i-blaus no han creat ocasions.

Amb Messi n'hi ha prou

Passaven els minuts i les diferències s'han fet cada vegada més evidents. L'Espanyol, tot i resistir i sentir-se còmode, ha vist com la seva seguretat s'ha anat difuminant. El partit, amb dues part clarament diferenciades, ha canviat al minut 60. Entrada al camp de Malcom i Sergi Roberto per part blaugrana, i de Wu Lei i Sergio García per part blanc-i-blava. Moment de canvi radical després del control mutu.

messi pique coutinho efe

El Barça novament s'ha encomanat a Messi perquè, de falta, desencallés el duel al minut 71. L'argentí ha disposat d'una ocasió a pilota aturada al límit de l'àrea de l'Espanyol, que ell mateix s'ha creat, i no ha fallat. Picadeta a l'escaire esquerre de Diego López, impossible per al porter, i ni Víctor Sánchez pot evitar el sisè gol del '10' de falta aquesta temporada.

Després ha arribat la tranquil·litat dels culers. L'Espanyol, obligat a avançar línies, ha creat més perill en els vint minuts finals que en tot el partit. I el Barça ho ha aprofitat per sentenciar. Messi, de nou, ha tancat el partit al minut 89 després d'una assistència de Malcom.

El Barça segueix fent números i ja comença a pensar quan podria guanyar la Lliga. L'Espanyol, que es manté a la zona mitja-baixa de la classificació, continua amb dotze partits seguits i una dècada sense guanyar al Camp Nou.