La prèvia del PSG-Barça corresponent a l'anada dels quarts de final de la Champions League està sent protagonitzada per Kylian Mbappé. El davanter francès, un dels millors jugadors del planeta, és un perill evident, amb l'afegit que la temporada que ve serà jugador del Reial Madrid. A tot això s'afegeix que Mbappé té entre cella i cella sortir de París amb magnificència, guanyant la Champions League, una motivació extra que encara el converteix en un rival més perillós i temible.

Per a Xavi Hernández, tanmateix, Mbappé no és el principal jugador del PSG que li fa perdre la son. El rival que més tem l'entrenador de Terrassa és Ousmane Dembélé, un futbolista que Xavi coneix a la perfecció i les condicions del qual sempre ha lloat. L'entrenador sempre va afirmar que Dembélé el té tot per ser el millor extrem del món i considera que si el francès té el dia, serà pitjor que un mal de queixal.

Ousmane Dembélé Xavi Hernández celebren gol Barça Inter Champions League / Foto: EFE
Dembélé i Xavi Hernández, celebrant un gol del Barça / Foto: EFE

Dembélé i la seva traïció a Xavi

A tot això cal afegir que Dembélé està especialment motivat. El francès mai no va entendre les dures crítiques que va rebre d'una part de l'afició i de l'entorn blaugrana, un dels motius que el va portar a canviar Barcelona per París. No s'ha d'oblidar que el jugador va rebre moltes pressions per sortir al mercat d'hivern, al Chelsea o al Tottenham, una situació que va enfadar, i molt, a Dembélé, que va decidir quedar-se i demostrar que mereixia una oportunitat.

Alhora, Xavi es va sentir traït per Dembélé. L'entrenador ho va apostar tot pel francès, que va defensar en roda de premsa i a qui li va donar totes les oportunitats per demostrar la seva enorme qualitat. Xavi li va intentar fer veure que el millor per al seu futur era seguir en el Barça, però Dembélé es va negar i, aprofitant que la seva clàusula es rebaixava a 50 milions d'euros, dels quals el Barça només va rebre la meitat, 25 milions.

Kylian Mbappé Ousmane Dembélé celebració gol PSG / Foto: EFE
Kylian Mbappé i Ousmane Dembélé, després d'un gol del PSG / Foto: EFE

Dembélé i el perill de les anades i tornades

Xavi té un pla per frenar a Mbappé, amb Koundé com a marcador principal, sempre amb la cobertura d'Araujo. El davanter sempre serà un perill, però amb molta atenció en els seus moviments i amb ajuts defensius es pot reduir molt el seu marge d'acció.

El problema és que per a la banda contrària el pla és aprofitar les pujades de Cancelo per generar superioritats, el que li pot deixar a Dembélé una autopista per generar perill. El Barça pateix molt per les bandes i en les anades i tornades, per la qual cosa el centre del camp haurà de prendre el control i reduir els decibels, baixant en ritme amb possessions llargues i horitzontals.