El París Saint-Germain ha posat aquest dimecres peu i mig en els quarts de final de la Champions League en imposar-se a la Reial Societat per 2-0 en un partit que s'ha decidit en la segona meitat i que ha tingut un gran protagonista: Kylian Mbappé.

Els donostiarres han aguantat el tipus en la primera meitat, en la qual han jugat de tu a tu al gegant francès, però després del descans han sucumbit a la superioritat del PSG, que liderat per un Mbappé molt motivat ha aconseguit marcar dos gols que posa contra les cordes el somni de la Reial Societat d'aconseguir un lloc entre els 8 millors equips d'Europa.

Luis Enrique EFE
Luis Enrique, en el PSG-Reial Societat d'aquest dimecres / Foto: EFE

Una primera meitat igualada

La Reial Societat ha començat molt bé el partit, posant en un compromís el PSG gràcies a una pressió intensa i avançada. En el primer minut, André Silva ha fregat el 0-1, però el seu xut des de la frontal de l'àrea ha sortit fora, per poc. El PSG, tanmateix, no necessitava massa per generar perill. I en el minut 6 ha estat molt a prop de marcar el primer, després d'una pèrdua de Zubimendi. Mbappé s'ha quedat sol, però el seu xut l'ha desviat Remiro. L'ensurt ha atemorit la Reial Societat i el partit s'ha igualat. Els d'Alguacil tenien problemes per sortir amb la pilota jugada amb un PSG que anava creixent amb el pas dels minuts. Amb tot i això, la Reial Societat també anava deixant empremta en accions aïllades, com una rematada d'André Silva que ha sortit per sobre del travesser.

En el tram final de la primera part, el PSG ha posat una marxa més. En el minut 34, Dembélé ha intentat marcar de córner olímpic i just després ha estat el torn de Barcola, que ha rematat amb el cap per sobre del travesser. L'última ocasió, tanmateix, ha estat per a la Reial Societat, i molt clara, un xut de Mikel Merino des de la frontal de l'àrea que s'ha estavellat al travesser.

Mbappé PSG Reial Societat EFE
Mbappé, celebrant l'1-0 contra la Reial Societat / Foto: EFE

Mbappé decideix el partit

La segona meitat ha començat diferent que la primera, amb un PSG molt més poderós, més ben posicionat. I és que des del xiulet de l'àrbitre s'ha apreciat que alguna cosa havia canviat. Tot just començar, els de Luis Enrique ha estat a prop de marcar, en una rematada de Mbappé que ha atrapat Remiro. I en el minut 56 s'ha començat a forjar l'1-0, en un xut de Mbappé que se n'ha anat a córner en rebotar a Traoré. El defensa ha quedat lesionat, la qual cosa ha deixat la Reial Societat amb un jugador menys momentàniament. I just en el córner ha arribat el gol. Marquinhos ha desviat el centre al segon pal, on Mbappé, sol, ha rematat al fons de la porteria (57').

El gol ha fet molt mal a la Reial Societat, que s'ha vist superada per un PSG crescut, amb un Mbappé omnipresent. El davanter ha estat molt a prop del 2-0 en el minut 63, amb un fort xut que s'ha estavellat al travesser. I el PSG no ha fallat en la següent, una gran acció individual de Barcola, que després d'anar-se'n de Traoré ha superat Remiro amb un xut ras (70).

Lazio Bayern EFE
Immobile, marcant des del punt de penal contra el Bayern de Munic / Foto: EFE

La Lazio sorprèn un Bayern en caiguda lliure

En l'altre partit de la jornada, la Lazio ha donat la sorpresa en imposar-se per 1-0 a un Bayern de Munic en plena crisi, que després de caure en la Bundesliga contra el Bayer Leverkusen s'ha complicat la seva continuïtat en la màxima competició continental. El partit ha estat molt tàctic, amb poques ocasions de gol. En la primera meitat, de fet, els alemanys només han tingut una oportunitat clara, una rematada de Harry Kane desviada, mentre que la Lazio només ha generat perill amb xuts des de fora de l'àrea.

Un partit tan tancat sol es podia trencar en una acció puntual, i aquesta ha arribat en el minut 65, en un greu error d'Upamecano, que després d'un mal control dins de l'àrea li ha clavat els tacs a Isaksen al turmell. Penal i expulsió del central francès. Ciro Immobile no ha fallat des dels 11 metres, posant un 1-0 que obligarà el Bayern de Munic a remuntar en l'Allianz si no vol entrar en una crisi de conseqüències impossibles de predir.