La temporada de Fórmula 1, almenys fins a la data, no té secret ni un. Red Bull, i sobretot, Max Verstappen, segueixen sense tenir rival. L'escuderia austríaca ja acumula dos doblets en les dues primeres cites de la temporada i en ambdós casos ha completat el podi un dels Ferrari.

L'escuderia italiana és la segona força de la graella i per darrere es busquen les castanyes McLarenMercedes Aston Martin com a cinquè cotxe. Amb tot, és al pàdoc on es troba el picant durant aquest 2024. Primerament, perquè ens trobem durant la temporada prèvia a l'històric fitxatge de Lewis Hamilton per Ferrari i la consegüent sortida per la porta del darrere de Carlos Sainz. No obstant això, des que esclatés el cas Horner, el tema Hamilton ha quedat eclipsat.

Christian Horner Jos Verstappen / Foto: Europa Press
Christian Horner, parlant amb Jos Verstappen al box de Red Bull / Foto: Europa Press

Max Verstappen, Mercedes i l'efecte dòmino amb Fernando Alonso

Amb el famós intercanvi de missatges pujats de to amb la seva secretària, que, precisament, mantindria una relació sentimental amb el pare de Verstappen, s'ha parlat que Christian Horner podria ser acomiadat. De fet, el propi Jos Verstappen ha reconegut que "si Horner continua a la seva posició, l'equip explotarà" i que "corre el risc de desintegrar-se".

Sigui com sigui, i encara que diverses publicacions durant aquesta nova setmana informen que el Team Principal de Red Bull podria saltar abans del GP d'Austràlia, si Christian Horner segueix a l'equip, qui podria marxar seria Helmut Marko i amb ell els Verstappen. El cas és que l'assessor de l'escuderia austríaca és el 'descobridor' de Verstappen i el qui va pressionar perquè fos promocionat a Red Bull, convençut del seu talent. Max, per la seva part, es mantindria fidel a Helmut Mako i, per tant, si l'un marxés de Red Bull, l'altre també ho faria.

Christian Horner Max Verstappen Helmut Marko Red Bull Europa Press
Christian Horner, Max Verstappen i Helmut Marko, celebrant el tricampionat del pilot neerlandès amb Red Bull / Foto: Europa Press

En tot aquest serial, Mercedes Fernando Alonso entren de manera simultània. Primerament, perquè Toto WolffTeam Principal de Mercedes, està a l'aguait per tal de fitxar Max Verstappen per a la seva escuderia. En un hipotètic escenari on això passés, el favorit de Red Bull passaria a ser Fernando Alonso, que serà el pilot més talentós disponible el pròxim mes de desembre. Fernando Alonso, amb Verstappen en un hipotètic fitxatge per Mercedes i amb Lewis Hamilton ja firmat per Ferrari, seria l'únic Campió del Món sense contracte assegurat de cara a la pròxima temporada. El que sembla evident és que és impossible que Fernando Alonso i Max Verstappen comparteixin box.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!