Max Verstappen continua governant incansablement la classificació de pilots del mundial de Fórmula 1 al volant del seu imparable Red Bull. El neerlandès acumula 10 victòries consecutives i continua insistint a fer història. Ja ho va dir al principi de temporada quan assegurava que el seu equip podia arribar a final de temporada amb tots els podis en el seu historial. De moment, així ha estat, Mad Max ha pujat a dalt de tot en 12 ocasions, deixant les altres dues al seu company Checo Pérez.

Tanmateix, s'aproxima una data marcada al calendari no només per a Verstappen, sinó per als seus rivals. El 17 de setembre es posa en marxa la gira asiàtica en un circuit de Singapur del qual el pilot dels Països Baixos no guarda els millors records. Max no ha guanyat cap cursa a Marina Bay, sent una oportunitat d'or per veure la 33 de Fernando Alonso, o la 2 de Carlos Sainz. Conscients de l'ocasió única que se'ls presenta, tant a Aston Martin com a Ferrari esperen la data amb il·lusió.

Fernando Alonso i Max Verstappen es donen la mà en finalitzar la carrera|cursa en Zandvoort / Foto: Europa Press
Fernando Alonso i Max Verstappen es donen la mà en finalitzar la cursa en Zandvoort / Foto: Europa Press

A Verstappen se li resisteix Singapur

Com diem, Marina Bay és un dels pocs circuits, juntament amb Losail i el debutant Las Vegas, on Max Verstappen no sap el que és guanyar. Una tendència que provarà de canviar el 17 de setembre, quan s'apaguin els semàfors en l'espectacular circuit nocturn de Singapur.

Els precedents van en contra dels interessos del neerlandès. El 2022 les coses ja van començar malament per al de Red Bull en la classificació. Mad Max es va veure obligat a parar en boxes abans de temps per problemes amb la benzina, la qual cosa li va impedir de ser a prop dels llocs de cap. Ja diumenge, amb la pista molla, i per les característiques d'un circuit en el qual és molt difícil avançar, Verstappen va acabar en la setena posició, en un Gran Premi que va guanyar el seu company, Checo Pérez.

Max Verstappen amb rostre seriós en el GP de Singapur 2022 / Foto: Europa Press

Des del seu debut en la Fórmula 1, a Verstappen se li ha resistit Singapur. Malgrat això, el neerlandès sí que sap el que és pujar al podi, ho va fer fa cinc anys, amb una gran segona posició. Verstappen ha anat ratllant els Grans Premis amb les seves victòries i ara vol fer el mateix amb Marina Bay. Tanmateix, conscients de la llosa de Mad Max, Fernando Alonso i Carlos Sainz volen aprofitar per assaltar el seu tron.

Alonso i Sainz a buscar el tron de Verstappen

Carlos Sainz ve en un gran estat de forma després d'una exhibició en Monza a bord del Ferrari. Des de la seva victòria, el 2022, en Silverstone, el pilot madrileny busca tornar a pujar a dalt de tot del podi per segona vegada. Però ho tindrà complicat perquè Fernando Alonso sap que és un moment únic per donar-li la destralada definitiva.

Fernando Alonso GP Singapur 2008 / Foto: Europa Press
Fernando Alonso celebrant la victòria en el GP de Singapur de 2008 / Foto: Europa Press

L'asturià, a diferència de Verstappen, arribarà a un dels seus circuits fetitxe. El 2008, amb Renault, va aconseguir la primera posició amb un cotxe que no era per tirar coets. Dues temporades més tard, ja amb Ferrari i amb un monoplaça molt similar a l'AMR23, va tornar a obtenir la victòria, en un cap de setmana espectacular. El Nano va aconseguir la seva única Grand Chelem.

Ara, amb la història del costat de l'asturià, a Aston Martin, saben que és el moment d'apostar-ho tot a Marina Bay. En un traçat que s'adapta a les característiques del monoplaça verd, hi ha moltes esperances posades en la 33. A més, s'ha preparat una peça especial per a aquest circuit, que li hauria de donar un plus de rendiment.