Maverick Viñales ha fet efectiu el ritme que ha tingut durant tot el cap de setmana. El de Roses ha aprofitat la seva posició privilegiada, des de la pole, per aconseguir la seva segona victòria a l'esprint consecutiva, després de fer-ho a Portimao i demostrar la seva superioritat en el Circuit Of The Americas (COTA), a uns 2 segons del seu màxim perseguidor. Marc Márquez ha acabat en segona posició i Jorge Martín ha remuntat fins a la tercera per tancar el podi. Pedro Acosta ha estat quart.

Maverick Viñales imposa el seu domini a Texas

Pecco Bagnaia ha estat el pitjor parat en l'arrencada d'aquest dissabte a l'esprint en COTA. L'1' ha executat una mala sortida, que li ha fet perdre diverses posicions respecte al capdavant de cursa (10è). Per la seva part, Maverick Viñales i Marc Márquez han comandat les dues primeres posicions a la sortida, amb Pedro Acosta mantenint la tercera posició, tots ells molt a prop. Un inici molt accidentat a Austin, amb una caiguda de Takaaki Nakagami, una altra d'Augusto Fernández i l'abandonament de Fabio Di Giannantonio per un problema a la seva Desmosedici GP23.

Per la seva part, Jorge Martín, que partia des de la sisena posició, ha mostrat cert nerviosisme a l'hora de buscar la seva remuntada i apropar-se a un podi molt disputat. A la segona volta, ha aconseguit desfer-se d'Enea Bastianini per col·locar-se quart i seguir l'empremta del '31'. Al capdavant de cursa, mentrestant, el de Roses, molt ràpid durant tot el cap de setmana, continuava traient-li distància a un Marc Márquez que es barallava per la segona posició amb Acosta.

Ho ha aprofitat Martinator per apropar-se al de Gresini i al de GasGas, i propiciar una lluita a tres, per als dos últims esglaons del podi, en el duel més bonic que ens han deixat les 10 voltes de l'esprint. A falta de 5, Acosta ja ha posat la por al cos a Márquez, avançant-lo, encara que sense aconseguir consolidar-lo. Ha estat llavors quan, en el següent revolt, Martín s'ha ficat per l'interior del tauró de Mazarrón per posar-se en posició de podi i continuar traient punts a un Bagnaia amb seriosos problemes i que ha acabat vuitè.

Viñales s'emporta la pole, seguit d'Acosta i Márquez

Abans, aquesta tarda, Maverick Viñales ha estat el gran triomfador a la Q2. Durant tot el cap de setmana, l'Aprilia del català, al costat de la Desmosedici de Jorge Martín, ha estat la que més ritme ha demostrat i així s'ha vist a l'hora de la veritat. El de Roses ha polvoritzat el crono amb un rècord històric, sent l'únic pilot en baixar del 2:01 en COTA (2:00.864).

En primera línia de graella, també, i al costat de Mav, sortirà Pedro Acosta, que continua sorprenent en els seus primers passos en la categoria reina. El tercer en discòrdia serà Marc Márquez, que provarà de fer una bona sortida per tornar a ser el xèrif en un dels seus circuits fetitxe. Jorge Martín partirà des de la sisena plaça, després de tenir dues caigudes a la Q2, just per darrere de Pecco Bagnaia i Enea Bastianini.

Canet s'emporta la pole a Moto2 i David Alonso a la categoria petita

Moto3 ha estat David Alonso qui ha aconseguit la seva primera pole de la seva carrera, per davant del líder Dani Holgado i de José Antonio Rueda. A Moto2, un Arón Canet en ratxa, que va obtenir la seva primera victòria a la categoria a Portimao, partirà des de la primera posició en graella, seguit per Fermín Aldeguer i Sergio García.