Cal que el Barça espavili i comenci a lligar futbolistes de futur. Passen els dies i les setmanes i es va apropant perillosament el mes de gener, quan s'obrirà el mercat de fitxatges d'hivern. I si el fair-play financer ho permet s'haurien de fer diversos fitxatges. Però el Barça sap que la situació econòmica no és la millor.

El Barça necessita trobar un relleu de Sergio Busquets

Tot i això, Mateu Alemany, el director de futbol del Barça, ja està treballant de valent des de fa dies per intentar avançar certes negociacions clau. Cal reforçar la defensa, el mig del camp i l'atac, però una de les prioritats és trobar el relleu de Sergio Busquets.

Mateu Alemany Barça / Foto: Europa Press
Mateu Alemany durant una roda de premsa del Barça / Foto: Europa Press

El migcentre de Badia del Vallès té en ment deixar el Barça al final d'aquesta temporada. Acaba contracte i no renovarà. I el seu destí serà els Estats Units. Però tampoc es descarten altres escenaris. S'ha obert la possibilitat que es repensi el seu futur i que renovi per una temporada més o també que avanci la seva sortida a aquest proper mes de gener. Moltes opcions i una sola solució.

I és per això que el Barça ha d'avançar la feina i assegurar-se algun fitxatge per al mig del camp. A hores d'ara hi ha diversitat d'opinions sobre qui ha de ser el substitut de Sergio Busquets, però també és cert que hi han molts informes i moltes opcions sobre la taula. I la solució haurà d'arribar ben aviat.

Piqué Busquets Barça / Foto: EFE
Gerard Piqué i Sergio Busquets jugant amb el Barça / Foto: EFE

Alan Varela, l'última aposta del Barça

Mateu Alemany era més partidari de fitxar un futbolista contrastat com N'Golo Kanté o Jorginho. Xavi Hernández aposta més per un jove de molta progressió com Martín Zubimendi. Però el director de futbol del Barça també té una opció econòmicament més barata i amb molt futur. Es tracta d'Alan Varela, migcentre argentí de Boca Juniors, tal com informa l'Sport.

Varela té 21 anys i un valor de mercat de 10 milions d'euros, però la relació amb Boca Juniors és bona. A més, Alan Varela té un vincle amb el Barça pel seu passat formatiu a l'escola de futbol que el club blaugrana té a la zona de Buenos Aires, on es va formar fins que va fitxar pel transatlàntic argentí.

Alan Varela Boca Juniors / Foto: Manuel Cortina
Alan Varela jugant amb Boca Juniors / Foto: Manuel Cortina

La proposta de Mateu Alemany sorprèn i costaria 20 milions d'euros. Però tindrà competència, ja que el Benfica el té controlat i el fitxaria si Enzo Fernández acaba marxant del club portuguès. Per tant, tampoc està garantit aquest fitxatge pel Barça.