Segueix en peu el pols a les oficines. Arriben les aturades de seleccions i toca mirar al futbol formatiu per reclutar els millors futbolistes de present però, sobretot, de futur. El moment de confeccionar les convocatòries pot destapar la caixa dels trons, com ha passat durant aquesta darrera convocatòria amb Lamine Yamal. El jove de la Masia, però, no és l'únic d'aquesta fornada de joves talents que pot tenir el seu futur entre dues seleccions. 

Lamine Yamal es decanta per la Roja

Per fi, Luis de la Fuente ens ha tret de dubtes. Aquest passat divendres, el tècnic de la selecció espanyola va fer pública la llista per afrontar la fase classificatòria de l'Eurocopa 2024, on la Roja es veurà les cares amb Georgia i amb Xipre els dies 8 i 12 de setembre respectivament. La pregunta feia dies que sobrevolava l'entorn de Lamine Yamal: es decantaria per representar la samarreta de la selecció espanyola, país on va néixer i créixer, o la del Marroc, el país d'origen del seu pare?

Lamine Yamal Barça / Foto: FC Barcelona
Lamine Yamal vestint la samarreta del Barça / Foto: FC Barcelona

L'entorn del jove futbolista havia intentat treure ferro a l'assumpte assegurant que era massa jove per anar a la selecció, però Lamine Yamal s'ha convertit en el jugador convocat més jove de la història d'Espanya. Després d'haver jugat a les categories inferiors de la Rojita, ha decidit seguir defensant la mateixa samarreta. Aquest, però, és només un dels casos de jugadors joves que han de triar entre una de les seves dues nacionalitats, i el Marroc té més objectius al futbol base espanyol.

Els jugadors que es vol endur el Marroc

Ja ho van fer amb Achraf Hakimi. Luis de la Fuente, que en aquell moment era entrenador de la Sub-19, n'estava enamorat. No obstant això, el Marroc va moure fitxa i li va prometre la possibilitat de debutar prematurament, amb només 18 anys. Això va ser, precisament, el que va decantar la balança a favor dels Lleons de l'Atles. Ara com ara, la selecció nord-africana té més objectius al futbol formatiu espanyol. Un d'ells, el madridista Brahim Díaz. Tot i que el Marroc estava disposat a fer pressió per endur-se aquest migcampista del Reial Madrid, ja va debutar amb la selecció espanyola absoluta l'any 2021 i, a més, amb gol. Així doncs, si volguessin fer-se amb els seus serveis se les haurien de tenir amb la FIFA.

En canvi, sí que ho han aconseguit amb Youssef Enriquez Lekhedim, ‘Yusi’, lateral esquerre que juga al Juvenil A del Reial Madrid. Aquest jove defensa de 17 anys apunta maneres. De fet, ja s'ha entrenat en alguna ocasió sota les ordres de Carlo Ancelotti. Conscient del potencial de 'Yusi', la selecció espanyola l'havia convocat a les seleccions Sub-17 i Sub-18. Al Marroc sabien que calia moure fitxa com més aviat millor i, si el volien tenir a la seva llista en un futur, calia donar-li un vot de confiança. Dit i fet: 'Yusi' serà internacional absolut defensant la samarreta dels Lleons de l'Atles. Aquest cop, De La Fuente ha perdut la partida.