Marc Márquez és el rei de l'Aragó. El pilot català de l'equip Honda ha dominat amb mà de ferro la cursa disputada al circuit de Motorland i no ha donat cap opció als seus rivals. I ha aconseguit la sisena victòria a l'Aragó, el vuitè triomf de la temporada de MotoGP i cada vegada és més líder. El de Cervera cada dia té més a prop un nou títol Mundial i el 6 d'octubre a Tailàndia podria ser campió.

Márquez, com un tro

Márquez ha fet un flag to flag, és a dir, de principi a final com a líder. I ningú ha dubtat de les seves opcions a la victòria en cap moment. Ni l'amenaça de pluja ha pogut combatre un Márquez sòlid, madur, constant i determinant que ha tingut una de les curses més plàcides de la temporada.

I és que revolt a revolt i volta a volta anava augmentant la distància. Quan ha arribat als quatre segons, ha mantingut la distància, ha abaixat el ritme i ha assegurat un nou triomf. No hi ha hagut color i Marc Márquez continua sumant punts al Mundial. I confirma que a l'Aragó ell és qui mana. Quatre victòries consecutives.

Viñales, fora del podi

La lluita de debò ha estat pel podi i, sobretot, per ser segon. El millor candidat i més regular ha estat Maverick Viñales, que al primer tram de carrera ha sabut lluitar amb Jack Miller, sobrepassar-lo, i després intentar marxar escapat per no patir pel segon lloc.

Però tot i la tranquil·litat del pilot de Roses, que des la meitat de la cursa ha començat a respirar, una ofensiva d'Andrea Dovizioso ha fet tremolar una mica el seu pilotatge. Dovi ha accelerat i s'ha posat a roda del català per així intentar-li treure la segona posició en les últimes voltes. Viñales ha estat imprecís i Dovi l'ha superat a falta de tres voltes per al final.

La velocitat punta de la Ducati de Dovi ha condemnat Viñales al tercer lloc. Però això no seria tot perquè Miller, també amb Ducati, ha acabat fent fora del podi el català en l'última volta. Més enrere, Aleix Espargaró, Valentino Rossi i Àlex Rins, lluny del ritme dels primers classificats, han acabat entrant dins del Top10.