Marc Ollé guanya la quarta etapa de l'Everest Trail Race by Tuga. El corredor català aconsegueix la desitjada victòria que aquest dimarts se li va escapar per 27 segons i bat un Suman Kulung que manté el lideratge d'aquesta 11a edició. A l'oficina amb les millors vistes del món, a les muntanyes de l'Himàlaia, cada etapa és un estira-i-arronsa entre Ollé i Kulung amb un lleuger avantatge per al corredor nepalès que lidera la cursa des del primer dia.

La quarta jornada de 27 kilòmetres i 3.700 metres de desnivell acumulat ha sortit des de Kharikhola i ha acabat a Phakding. Perquè es facin una idea de la duresa de la cursa els corredors amb més nivell de la competició han trigat poc més de 4 hores a completar els 27 kilòmetres de recorregut.

Marc Ollé i Gerard Morales, els dos catalans a la caça del nepalès Suman Kulung

Tot just sortir del campament els corredors han travessat un petit pont molt antic per començar la dura, directa i mantinguda pujada al Karila amb un desnivell positiu de més de 1.000 metres per terreny variat. Aquest any i a causa d'un important despreniment en el descens del Karila, els corredors han hagut d'afrontar una perillosa baixada de més de 2 kilòmetres de pur fang.

Després del segon punt de control a la població de Chaurikharka a 2.600 metres d'altitud els corredors, igual que a l'anterior edició, han abandonat la ruta clàssica del trekking al camp base de l'Everest, per dirigir-se cap a una zona rural, apartada del trànsit de trekkers i molt més llarga i exigent en relació amb el desnivell que en edicions passades. Des de Segma a través d'espectaculars boscos i 5 kilòmetres de terreny variat ha arribat en primera posició Marc Ollé i tan sols a 39 segons el seu perseguidor Suman Kulung.

Suman Kulung / Foto: Everest Trail Race
Suman Kulung, líder de l'Everest Trail Race by Tuga / Foto: Everest Trail Race

Jornada acordió entre ells 2 on la diferència d'en Marc ha arribat als 3 minuts després del CP2. “He donat el màxim de gas que tenia a la baixada i a la darrera pujada forta que hi havia abans d'arribar aquí he arribat a estar a uns 3 minuts davant seu, però Kulung m'ha retallat durant els darrers 5 kilòmetres que se m'han fet molt llargs”, explicava Ollé en arribar a meta.

A la categoria femenina, les espanyoles Sonia Martin i Nuria Dominguez aspiren al lideratge de Phurwa Sherpa

A la categoria femenina, ha tornat a guanyar la nepalesa Phurwa Sherpa per quart dia consecutiu, líder indiscutible d'aquesta edició. En segona posició i seguint una mica la litúrgia dels darrers dies, ha arribat a la meta segona l'espanyola Sonia Martín a 6 minuts i 17 segons de la nepalesa. Repetint novament en una etapa més, la també espanyola Nuria Domínguez ha acabat tercera.