No hi ha manera. Això ha de ser el que li està passant pel cap a Marc Márquez després d'anunciar, en una roda de premsa extraordinària convocada al circuit de Mugello, a Itàlia, que haurà de tornar a passar pel quiròfan per a intentar solucionar, d'una vegada per totes, els problemes a l'espatlla dreta que tant l'han llastat.

Quarta operació al braç dret

Durant la jornada de classificació d'aquest dissabte, el vuit vegades campió del món, sis d'elles en la categoria reina, ha patit una aparatosa caiguda que ha acabat amb la moto en flames i ell pels terres que ja ha fet saltar totes les alarmes. No obstant això, ha pogut acabar la classificació en onzena posició després de la sanció a Jorge Martín.

Però ni la seva posició ni la seva caiguda no han estat les notícies, perquè l'impactant de la jornada han estat les declaracions d'ell mateix i d'Alberto Puig, mànager de Repsol Honda, anunciant que el de Cervera haurà de sotmetre's a la quarta intervenció quirúrgica en el braç dret.

"Després d'analitzar la situació amb l'equip mèdic, amb el grup i consultant amb un altre metge que està connectat amb els nostres metges des d'Espanya, ahir vam rebre les notícies, finalment, que es pot realitzar una intervenció quirúrgica. Es pot fer aquesta intervenció d'immediat perquè l'os ja està preparat", començaven les paraules de Puig, que ha estat el primer en prendre la paraula.

Márquez, resignat davant de la situació

"En el passat no estava preparat, estava molt tou i no era recomanable. Vam decidir ahir que això era una possibilitat i per aquesta raó Marc deixarà de competir momentàniament després d'aquest Gran Premi i se sotmetrà a aquesta intervenció quirúrgica als Estats Units", sentenciava el mànager de Repsol.

I el desgraciat protagonista de tot això és el lleidatà, que s'ha mostrat molt sincer en les seves paraules. "He sentit limitacions, i tot i així no he llançat la tovallola, he continuat empenyent, seguint les recomanacions dels metges. També incorporava l'opinió d'Ángel Cotorro, que en els últims tres mesos vaig començar a treballar amb ell per donar-li aquesta última oportunitat al meu braç dret," deia Márquez. Una última oportunitat que no ha funcionat, i que només ha eternitzat el patiment.

Un calvari que va començar el 2020

"Però m'he adonat que aquesta temporada no m'estic divertint. Estic patint molt, amb molt dolor. No tinc potència, no puc pilotar com desitjo, i començo a lesionar-me l'espatlla esquerra perquè empenyo massa sobrecompensant amb l'espatlla esquerra i el meu rendiment no està malament però no és el que jo desitjo. Cada cap de setmana és un malson. M'estic generant altres lesions, no puc seguir així", ha explicat el pilot.

El problema a l'espatlla dreta es remunta a juliol de 2020, en el Gran Premi d'Espanya disputat a Jerez, on una dura caiguda va donar inici a tot aquest calvari. El mateix Márquez i Alberto Puig han assegurat que l'aturada serà llarga, i que no tornarà a competir almenys fins a 2023, amb aquest mundial finalitzat, ja que, segons les seves paraules, no hi ha cap pressa per tornar a veure el "tro de Cervera" a sobre d'una moto. Tocarà esperar, però si torna el Márquez que tots coneixem, haurà valgut la pena.

 

Imatge principal: Marc Márquez, capcot / Europa Press